Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/577/3/4e04f1beee2ae.JPG

Startar en tråd i förebyggande syfte. Håller på och slutförhandlar om en garageplats och då ska det banne mig byggas Amazon är det tänkt. Har förhalat det länge nu.

Har ju en Amazon som är den första bilen jag köpte och som jag började renovera när jag köpte den hösten -99 av morfar när han pga sjukdom inte kunde hålla på med bilarna och började sälja av sin samling äldre vovlo's. Jag köpte denna Amazon, men ångrar än idag och kommer att göra för all framtid att jag inte bet ihop och köpte P1800:an istället som han hade.

http://www.gatbilar.se/galleries/515/3/4e04f1b5aef7a.JPG

Sitter dekaler kvar från tiden när denna Amazon gick i trakterna av Umeå. Faktum var att den var en bruksbil ända fram till att jag köpte den.

http://www.gatbilar.se/galleries/741/3/4e04f1b7afc6a.JPG

Att den gick som bruksbil har gjort att den utrustats med B20 och överväxel när original B18 skar pga läckande motorvärmare. Den motorn och original 3-pet med osynkad 1:a finns kvar. Morfars fru (inte mormor) hade den och åkte till och från jobbet i stan.

http://www.gatbilar.se/galleries/330/3/4e04f1a5be517.JPG

Fronten plockades av 99/00 och jag började skrapa underredsmassa och morfars hemmablandade underredsbehandling som bestog och tjära, linolja har jag för mig och någon restprodukt från ett pappersverk som skulle penslas på och sedan skulle man köra på grusväg så blandningen kunde suga åt sig grus och torka och för att gruset skull tjäna som slitskydd..? Funkade dock sisådär kan man väl säga.

http://www.gatbilar.se/galleries/348/3/4e04f1bbf3be7.JPG

Maskinrummet. Inte så mycket att orda om, en skapligt nyrenoverad B20 som spann som en katt sist den gick i alla fall. Men det är många år sedan nu. Får väl se hur det blir vid uppstart.

http://www.gatbilar.se/galleries/368/3/4e04f1b328383.JPG

Långspak ska man ha i en Amazon big_smile Lite speciellt att vänja sig vid att växla med när man är van vid moderna bilar big_smile

http://www.gatbilar.se/galleries/629/3/4e04f1b05f021.JPG

Bandspelar kommer att försvinna i et senare skede till förmån för någonting nyare. Lär aldrig bli något större stereobygge i denna, men något bättre än nuvarande ska i alla fall i.

http://www.gatbilar.se/galleries/777/3/4e04f1ad52320.JPG

Högtalarna bak om dem extra bromsljusen ska bort i ett senare skede.

http://www.gatbilar.se/galleries/13/3/4e04f1aa390f7.JPG

Även nackstöden från Saab V4 ska bort, även dem monterade pga bruksvärdet nån gång i tiden.

http://www.gatbilar.se/galleries/130/3/4e04f1b99ac33.JPG

Förutom en hel del rost som ska bort så ska även denna bula bland annat tas bort. Bland det sista morfar gjorde innan han sålde den var att backa på stativet på traktorn sad

Planen är att den ska rostlagas och fixas till mekaniskt samt lackas om. Den kommer bli vit igen, men inte pärlvit som den är nu. Kommer inte bli några större utseendemässiga ändringar, inga breddningar eller sånt. Ett par saker ska rensas. Sänkning och schyssta fälgar. Liten lagom stereo så man kan poppa lite Kim Wilde eller så finns med i planeringen. Finns planerpå vassare maskin och omsydd inredning också, men får väl se. Målet är att bygga en frän vit Amazon, som jag vill ha den smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Tja roligt att du har börjat göra iordning Amazonen. Alldrig fel att renovera upp en Amaroadster! Skönta att det inte blir någon breddning en sådan päla ska se så orginal ute men gå som ett spjut.
Detta skall följas och lycka till:)

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Kommer bli kul att se detta smile lycka till

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Har ju inte börjat än. Eller jo, men sen har jag gjort ett uppehåll på 11,5 år... Hoppas kunna få in den i nya garaget om en vecka eller så. Sitter och letar efetr delar till den, ska beställa en del i veckan. Sen pågår det funderingar hur däcksituationen ska lösas. Sitter Va jag antar är minst 15 är gamla diaginaldäck på den. Och dem vill jag inte åka på av flera anledningar. Mn är samtidigt inte sugen att köpa 4 däck till originalfälgarna.

Kommer inte att bli nåt monster av den i någon aspekt. Visst kommer den trimmas, men inga enorma ingrepp då den ska vara körbar. Lite stereo då jag inte vill göra en massa hål och krångla för mycket, så det blir inga skärmar och annat sånt. Väghållningen kommer förbättras, men inte så att den blir för hård och så vidare. Målet är en kul crusingbil som ska provas på 402m / bana och kanske lite breisladd, ja och så kommer det väl bli nån utställning ibland också big_smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Härligt med äldre charmiga bilar!Har själv ägt äldre bilar ex:55 en 60 tals vw's,ja man blir glá varje dag man kör o rattar:)

Ska följa ditt  bygge..

Nytt år 2013 mot olika bilutställningar!
Sponsorer 2013 rekommenderar bägge..

www.abswheels.se
Dekaltrim nu

//////////-Shockingblue on tour-//////////


Mvh/L-G

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/634/3/4e141fb81003c.JPG

Har inte haft möjlighet att flytta amazonen till nya garaget än. Men å andra sidan så börjar inte min semester förrens i slutet nästa vecka, och det är då jag har planerat att köra igång på riktigt. Har varit och investerar i lite plåt för att börja kunna svetsa upp framänden, skärmkanterna bak samt en gummilist till bagageluckan.

http://www.gatbilar.se/galleries/656/3/4e141fb715c70.JPG

Höll på och snokade runt i den litteratur kring Amazon jag har för att bringa klarhet i en diskussion. Då öppnar jag en rephandbok och finner denna hälsning från morfar som han skrev en av dem sista gångerna jag träffade honom innan han förlorade kampen mot cancern 2001. Han påverkade mitt intresse för bilar mycket och var bland annat den som lärde mig att köra bil. Fick öva i hans röda duett epa, men dem andra bilarna i samlingen fick jag inte prova, förutom amazonen jag sedemera köpte. Har inte riktigt bestämt hur än, men på något vis kommer bilen när den är klar tillägnas hans minne.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Kul att se.
Hoppas du kommer igång på allvar igen. De är roliga dem gamla bilarna ..

Daniel "Padde" Lindstedt
Projektledare / Redaktör gatbilar.se | Webbansvarig Albinsson&Sjöberg AB
BMW 328 projekt i samarbete med: RMS / Race Marque Systems | Stertman Motorsport | Collex Styling | Schmiedmann | Mekonomen Bilverkstad Karlskrona | Millway |
Joina vår grupp på fejjan: http://www.facebook.com/gatbilar

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Är ruggigt taggad nu. Jag tror at uppehållet i bilbyggandet gett ny energi. Sitter just nu och letar runt efter nå fräna fälgar som passar in i det stuk jag vill ha. Jag tror jag kan ha hittat dem, men lär kolla upp pris och sånt. Kan ju inte riktigt kasta ut pengar på sånt innan jag har koll på om den klarar besiktning bland annat.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

kan bli redigt trevlig...  wink blir det en original renovering eller kanske lite upgradering o behålla rettro looken?

Zlobo

Tack till:
BSR, ACM, 034motorsport
Sveriges Snabbaste sportquattro replika

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Karossen kommer lämnas i stort sett original, ska bara rensas på ett par mindre detaljer för formens skull och förhoppningsvis lackas om. Drivlinan och fjädringen kommer att uppgraderas en del eftersom jag vill ha bättre väghållning och kanske lite bättre drag. Sen ska det på nå balla fälgar och in med en liten stereo bara. Grundtanken är att om jag sedan nån gång i framtiden ändrar mig så vill jag kunna bygga tillbaks den till originalskick på ett enkelt sätt, ja förutom att den lär lackas om igen då.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Har fortfarande inte haft möjlighet att flytta bilen. Nästa vecka kanske. Garaget lär städas ur och ställas i ordning först bland annat. Men det börjar väl närma sig i alla fall.

http://www.gatbilar.se/galleries/312/3/4e2066a5cec3c.JPG
Damp ner ett paket idag, som bland annat innehåll vita blinkers fram...

http://www.gatbilar.se/galleries/2/3/4e2066a2ac8a1.JPG
...samt en uppsättning 40mm sänkfjädrar. Det ska köpas stötdämpare och nya bussningar till hösten så att upphängningen kan gås igenom helt. Chassiesättningen nu med vanliga fjädrar, tveksamma dämpare och torrspruckna bussningar kan väl sägas vara mjuk... big_smile

Tror dessutom att jag har bestämt mig för vilka fälgar jag vill ha. Men ska kolla upp pris och leveranstid på dem först innan dem spikas. Sen har jag suttit och kikat lite på ljudsystem, lär dock mäta och fundera lite på högtalarplacering, men jag tror jag har en vettig lösning på den frågan med.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/764/3/4e287d0c4c7d0.JPG

Efter 7 krångel och 8 förseningar så hamnade den till slut på trailern smile Varit väntan på att garageplatsen skulle bli klar och att farsan skulle ha tid at hjälpa till med transporten. Var en del krångel med försvunna spännband och en försvunnen vev till vinchen på vagnen, men allt löstes och iväg for vi.

http://www.gatbilar.se/galleries/941/3/4e287d11c1713.JPG

Efter att ha blivit tvättad för första gången sen hösten 1999(!) så lyckades vi knuffa i den i garaget. Bromsarna ligger åt lite vilket gav ett enormt rullmotstånd. Hade jag tänkt hela vägen så hade jag tankat upp den och satt i batteriet. För trots att det var flera år sedan den startades senast så hostade den till på andra försöket och på det tedje så spann den igång och gick lite rassligt i början, men efter 30 sekunder så spann den lika mjukt som förr. Den startades dock inte förrens ett par timmar efter att den rullades in... Är ju så när man kommer på dem bra ideerna i efterhand.

http://www.gatbilar.se/galleries/847/3/4e287d0ed96c8.JPG

Tanken är väl i nuläget att bara sätta ihop det nödvändigaste och försöka få den igenom besiktningen. Är ju en del saker som ska tillbaks, bromsarna ska ses över och en del saker ska bytas som till exempel kylarslangar. Får man den bara besiktad så blir ju allt lite lättare. Och då kan man ju koncentrera sig på att börja göra allt som lär fixas seriöst.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

tongue Häftigt projekt.... Lycka till med bygget, ser fram emot bilder på ett färdigt bygge.. big_smile

Rille K
Kolla gärna in min hemsida, www.rille-k.se..
Där finns lite historia, bilder på tidigare bilar, länkar till alla sponsorer m,m..   

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/599/3/4e29bfe4ba5c5.JPG

Idag vart det en match mot frambromsarna i hopp om att få den att rulla lätare än under gårdagens kraftprov. Lär dock inleda näst vecka med att beställa nya ok och bromsslangar fram. Oken verkar funka, och kan väl kanske räddas om köper en renoveringssats, men har renoverat ok förr och det är inte roligt... alls.

http://www.gatbilar.se/galleries/804/3/4e29bfe2d0220.JPG

Efter att ha filat lite på glidpinnarna och fettat in dem och knackat lite rost från oken så gick det mycket lättare att rulla. Passade även på att borsta ren bärarmarna för att kolla in deras skick. Och dem ser ut att kunna bli bra om blästrar och lägger på färg.

rilleK skrev:

tongue Häftigt projekt.... Lycka till med bygget, ser fram emot bilder på ett färdigt bygge.. big_smile

Tackar. Jag hoppas jag kan få ihop något vettigt i slutänden smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Ser mycket bra ut Marlboroman smile
Kör hårt och lycka till smile

Sponsorer för Runball Rally 2014:
SMO-Svensk Motoroptimering
TCG BodyworX
Kristianstad Automobil

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/110/3/4e2c4b5761e21.JPG

Lite småpyssel idag, har bytt generatorrem. Får ägna mig åt sånt eftersom jag inte kan beställa mer grejjer så man kan komma igång lite mer förrens på måndag.

http://www.gatbilar.se/galleries/61/3/4e2c4b542ab90.JPG

Verktygsväskan som ligger i bilen big_smile

http://www.gatbilar.se/galleries/306/3/4e2c4b5615d27.JPG

Hängt på frontplåten lite provisoriskt och satt en ny tuta. Den låter dock inget, men det kan ha med kablaget att göra skulle jag tro. Lär börja dra om en del kablar. Misstänker att jag kommer få dra om all el, men som tur är så är det ju inte så fasligt mycket i en amazon + att jag har planer på att gömma undan härvan lite mer, men det beror på orken och ambitionsnivån framöver.

http://www.gatbilar.se/galleries/379/3/4e2c4b550ed15.JPG

Rosten där lär ju bekämpas på nåt vis inför besiktningen. Har ju köpt plåt för att fixa det seriöst. Men av fler anledningar så lär det bli en provisorisk lösning.

http://www.gatbilar.se/galleries/724/3/4e2c4b5332646.JPG

Tillverkade en passade plåtbit av skrot som fanns i garaget och satte dit med självborrande skruv. Det får duga tills jag kan riva ner och göra det riktigt.

http://www.gatbilar.se/galleries/892/3/4e2c4b5235e38.JPG

Lade på lite lagom med underredsmassa så syns inte byfånemeket big_smile Bara det funkar genom besiktningen är jag nöjd smile

Simba skrev:

Ser mycket bra ut Marlboroman smile
Kör hårt och lycka till smile

Tackar smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Vart bara ett litet men effektivt ryck idag. Fixade så att den laddar riktigt och så att instrumentering funkar lite bättre. Fick stålborsta säkringarna och slipa säkringshållarna i säkringslådan. Snabbt gjort då det bara finns 4 säkringar i en amazon big_smile Har i övrigt ägnat dagen åt att jaga delar, hoppas på att ett paket med resten(?) jag behöver för att kunna renovera bromsarna samt ett par nya kylarslangar kommer imorgon så man kan göra ett rejält ryck.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/254/3/4e3517e4b7737.JPG

Eftersom det varit brist på delar och tiden har gått åt till annat. Som att byta kamrem på bruksbilen och skruva på andras bilar så har det inte blivit så väldigt mycket gjort. Har bytt ut alla slangar i motorrummet och satt i ett bränslefilter.

http://www.gatbilar.se/galleries/204/3/4e3517e3ba9b6.JPG

Plockat loss oken fram. Har fått hem renoverade. Dock saknas det lite delar för att montera dem. Bland annat glidpinnarna till bromsbeläggen och dem små men ack så viktiga bromsrören som går mellan oken och bromsslangarna.

http://www.gatbilar.se/galleries/511/3/4e3517e2a4205.JPG

Och eftersom jag inte hade allt till frambromsarna så gav jag mig på dem bak istället, men kom inte längre än att jag borstade av trummorna på utsidan. Avdragaren jag köpte för att kunna få loss trumman passade såklart inte min bultdelning *suck* Så jag ska forska lite i möjligheterna att borra / fräsa upp ett par hål så att den passar.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/456/3/4e4beb03ab4ef.JPG

Har ju inte hänt så mycket, men fått hem lite smått och gott, som skruvsatser och bromsrören jag saknat fram. Koppartransdekalerna köptes väl mest av bara farten på marknad.

http://www.gatbilar.se/galleries/675/3/4e4beb026f7d0.JPG

Bara provmonterat ena dekalen som hastigast med improviserad dubbelhäftande tejp för att kolla hur det skulle se ut. Har väl för övrigt bestämt mig för att skippa det där med att haffsa ihop och besikta bara. Känns meningslöst nu när det ändå är en månad eller så kvar på säsongen och den inte är klar för besiktning. Ska ge mig på rosten och bromsarna fram nu, kanske redan till helgen.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Gott att se lite aktivitet smile Gillar tanken med att ta det lugnt och göra det grundligt! Kommer bli toppen!

Sponsorer för Runball Rally 2014:
SMO-Svensk Motoroptimering
TCG BodyworX
Kristianstad Automobil

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Ja, det har inte blivit nåt alls egentligen senaste veckorna. Haft en massa annat som tiden gått åt till + att man börjat jobba igen efter semestern, men jag blir snart långledig och blir det ingen Vallåkraresa så blir det en hel del tid at spendera i garaget istället smile Att ta det lungt ävar ju planen från början som jag återgått till. Har insett att även om plan B locklade så hade den en hel del begränsningar.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/862/3/4e4e9a1b74d6a.JPG

Gav mig på att ta bort underredsmassa och lite annat för att kunna se vart det ska kapas och så vidare.

http://www.gatbilar.se/galleries/618/3/4e4e9a1961a6e.JPG

Efter att plockat bort panelen som sitter på insidan så möts jag av denna syn. Blev mer kapa och svetsa än vad jag hade tänkt mig från början. Så imorgon så ska jag ge mig in på att ta ut mattan fram åtminståne och ta bort asfaltsmattan(?) på insidan av torpedsidan. Tur att andra sidan inte verkar vara lika illa åtgången vad jag kunnat se än så länge.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Inte kul när sånt dyker upp neutral Är glad att jag (fuskade) köpte min helt rostlagad! Kör hårt imorgon smile

Sponsorer för Runball Rally 2014:
SMO-Svensk Motoroptimering
TCG BodyworX
Kristianstad Automobil

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Bara att försöka trösta sig med att plåt är billigt och at man har gott om tid på sig... big_smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/793/3/4e4ff13f38f80.JPG

Dagen har ägnat åt att börja riva ur den invändigt. Framstolarna och mattan fram åkte ur. Sen började jag kolla upp kablarna under panelen som förshoppningsvis ska tas ur imorgon. hittade väl inga större överaskningar under mattan, ett rosthål på passagerarsidan och ett band med sven-ingvars.

Kabelhärvan under panelen kommer ge mig mardrömmar inatt. Det är inte mycket kablar i en amazon från början. Men eftersom den begåvats med stereo inkl en hiskelig dragning av kablar till boosters och högatalare, en frostvarnare, uttag för kupevärmare och en del annat om som är oseriöst draget så lär det ta en stund att märka upp vart allt går och rensa ut det som ska bort.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines