Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/577/3/4e04f1beee2ae.JPG

Startar en trÄd i förebyggande syfte. HÄller pÄ och slutförhandlar om en garageplats och dÄ ska det banne mig byggas Amazon Àr det tÀnkt. Har förhalat det lÀnge nu.

Har ju en Amazon som Àr den första bilen jag köpte och som jag började renovera nÀr jag köpte den hösten -99 av morfar nÀr han pga sjukdom inte kunde hÄlla pÄ med bilarna och började sÀlja av sin samling Àldre vovlo's. Jag köpte denna Amazon, men Ängrar Àn idag och kommer att göra för all framtid att jag inte bet ihop och köpte P1800:an istÀllet som han hade.

http://www.gatbilar.se/galleries/515/3/4e04f1b5aef7a.JPG

Sitter dekaler kvar frÄn tiden nÀr denna Amazon gick i trakterna av UmeÄ. Faktum var att den var en bruksbil Ànda fram till att jag köpte den.

http://www.gatbilar.se/galleries/741/3/4e04f1b7afc6a.JPG

Att den gick som bruksbil har gjort att den utrustats med B20 och övervÀxel nÀr original B18 skar pga lÀckande motorvÀrmare. Den motorn och original 3-pet med osynkad 1:a finns kvar. Morfars fru (inte mormor) hade den och Äkte till och frÄn jobbet i stan.

http://www.gatbilar.se/galleries/330/3/4e04f1a5be517.JPG

Fronten plockades av 99/00 och jag började skrapa underredsmassa och morfars hemmablandade underredsbehandling som bestog och tjÀra, linolja har jag för mig och nÄgon restprodukt frÄn ett pappersverk som skulle penslas pÄ och sedan skulle man köra pÄ grusvÀg sÄ blandningen kunde suga Ät sig grus och torka och för att gruset skull tjÀna som slitskydd..? Funkade dock sisÄdÀr kan man vÀl sÀga.

http://www.gatbilar.se/galleries/348/3/4e04f1bbf3be7.JPG

Maskinrummet. Inte sÄ mycket att orda om, en skapligt nyrenoverad B20 som spann som en katt sist den gick i alla fall. Men det Àr mÄnga Är sedan nu. FÄr vÀl se hur det blir vid uppstart.

http://www.gatbilar.se/galleries/368/3/4e04f1b328383.JPG

LÄngspak ska man ha i en Amazon big_smile Lite speciellt att vÀnja sig vid att vÀxla med nÀr man Àr van vid moderna bilar big_smile

http://www.gatbilar.se/galleries/629/3/4e04f1b05f021.JPG

Bandspelar kommer att försvinna i et senare skede till förmÄn för nÄgonting nyare. LÀr aldrig bli nÄgot större stereobygge i denna, men nÄgot bÀttre Àn nuvarande ska i alla fall i.

http://www.gatbilar.se/galleries/777/3/4e04f1ad52320.JPG

Högtalarna bak om dem extra bromsljusen ska bort i ett senare skede.

http://www.gatbilar.se/galleries/13/3/4e04f1aa390f7.JPG

Även nackstöden frĂ„n Saab V4 ska bort, Ă€ven dem monterade pga bruksvĂ€rdet nĂ„n gĂ„ng i tiden.

http://www.gatbilar.se/galleries/130/3/4e04f1b99ac33.JPG

Förutom en hel del rost som ska bort sÄ ska Àven denna bula bland annat tas bort. Bland det sista morfar gjorde innan han sÄlde den var att backa pÄ stativet pÄ traktorn sad

Planen Àr att den ska rostlagas och fixas till mekaniskt samt lackas om. Den kommer bli vit igen, men inte pÀrlvit som den Àr nu. Kommer inte bli nÄgra större utseendemÀssiga Àndringar, inga breddningar eller sÄnt. Ett par saker ska rensas. SÀnkning och schyssta fÀlgar. Liten lagom stereo sÄ man kan poppa lite Kim Wilde eller sÄ finns med i planeringen. Finns planerpÄ vassare maskin och omsydd inredning ocksÄ, men fÄr vÀl se. MÄlet Àr att bygga en frÀn vit Amazon, som jag vill ha den smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Tja roligt att du har börjat göra iordning Amazonen. Alldrig fel att renovera upp en Amaroadster! Skönta att det inte blir nÄgon breddning en sÄdan pÀla ska se sÄ orginal ute men gÄ som ett spjut.
Detta skall följas och lycka till:)

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Kommer bli kul att se detta smile lycka till

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Har ju inte börjat Àn. Eller jo, men sen har jag gjort ett uppehÄll pÄ 11,5 Är... Hoppas kunna fÄ in den i nya garaget om en vecka eller sÄ. Sitter och letar efetr delar till den, ska bestÀlla en del i veckan. Sen pÄgÄr det funderingar hur dÀcksituationen ska lösas. Sitter Va jag antar Àr minst 15 Àr gamla diaginaldÀck pÄ den. Och dem vill jag inte Äka pÄ av flera anledningar. Mn Àr samtidigt inte sugen att köpa 4 dÀck till originalfÀlgarna.

Kommer inte att bli nÄt monster av den i nÄgon aspekt. Visst kommer den trimmas, men inga enorma ingrepp dÄ den ska vara körbar. Lite stereo dÄ jag inte vill göra en massa hÄl och krÄngla för mycket, sÄ det blir inga skÀrmar och annat sÄnt. VÀghÄllningen kommer förbÀttras, men inte sÄ att den blir för hÄrd och sÄ vidare. MÄlet Àr en kul crusingbil som ska provas pÄ 402m / bana och kanske lite breisladd, ja och sÄ kommer det vÀl bli nÄn utstÀllning ibland ocksÄ big_smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

HÀrligt med Àldre charmiga bilar!Har sjÀlv Àgt Àldre bilar ex:55 en 60 tals vw's,ja man blir glå varje dag man kör o rattar:)

Ska följa ditt  bygge..

Nytt Är 2013 mot olika bilutstÀllningar!
Sponsorer 2013 rekommenderar bÀgge..

www.abswheels.se
Dekaltrim nu

//////////-Shockingblue on tour-//////////


Mvh/L-G

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/634/3/4e141fb81003c.JPG

Har inte haft möjlighet att flytta amazonen till nya garaget Àn. Men Ä andra sidan sÄ börjar inte min semester förrens i slutet nÀsta vecka, och det Àr dÄ jag har planerat att köra igÄng pÄ riktigt. Har varit och investerar i lite plÄt för att börja kunna svetsa upp framÀnden, skÀrmkanterna bak samt en gummilist till bagageluckan.

http://www.gatbilar.se/galleries/656/3/4e141fb715c70.JPG

Höll pÄ och snokade runt i den litteratur kring Amazon jag har för att bringa klarhet i en diskussion. DÄ öppnar jag en rephandbok och finner denna hÀlsning frÄn morfar som han skrev en av dem sista gÄngerna jag trÀffade honom innan han förlorade kampen mot cancern 2001. Han pÄverkade mitt intresse för bilar mycket och var bland annat den som lÀrde mig att köra bil. Fick öva i hans röda duett epa, men dem andra bilarna i samlingen fick jag inte prova, förutom amazonen jag sedemera köpte. Har inte riktigt bestÀmt hur Àn, men pÄ nÄgot vis kommer bilen nÀr den Àr klar tillÀgnas hans minne.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Kul att se.
Hoppas du kommer igÄng pÄ allvar igen. De Àr roliga dem gamla bilarna ..

Daniel "Padde" Lindstedt
Projektledare / Redaktör gatbilar.se | Webbansvarig Albinsson&Sjöberg AB
BMW 328 projekt i samarbete med: RMS / Race Marque Systems | Stertman Motorsport | Collex Styling | Schmiedmann | Mekonomen Bilverkstad Karlskrona | Millway |
Joina vÄr grupp pÄ fejjan: http://www.facebook.com/gatbilar

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Är ruggigt taggad nu. Jag tror at uppehĂ„llet i bilbyggandet gett ny energi. Sitter just nu och letar runt efter nĂ„ frĂ€na fĂ€lgar som passar in i det stuk jag vill ha. Jag tror jag kan ha hittat dem, men lĂ€r kolla upp pris och sĂ„nt. Kan ju inte riktigt kasta ut pengar pĂ„ sĂ„nt innan jag har koll pĂ„ om den klarar besiktning bland annat.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

kan bli redigt trevlig...  wink blir det en original renovering eller kanske lite upgradering o behĂ„lla rettro looken?

Zlobo

Tack till:
BSR, ACM, 034motorsport
Sveriges Snabbaste sportquattro replika

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Karossen kommer lÀmnas i stort sett original, ska bara rensas pÄ ett par mindre detaljer för formens skull och förhoppningsvis lackas om. Drivlinan och fjÀdringen kommer att uppgraderas en del eftersom jag vill ha bÀttre vÀghÄllning och kanske lite bÀttre drag. Sen ska det pÄ nÄ balla fÀlgar och in med en liten stereo bara. Grundtanken Àr att om jag sedan nÄn gÄng i framtiden Àndrar mig sÄ vill jag kunna bygga tillbaks den till originalskick pÄ ett enkelt sÀtt, ja förutom att den lÀr lackas om igen dÄ.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Har fortfarande inte haft möjlighet att flytta bilen. NÀsta vecka kanske. Garaget lÀr stÀdas ur och stÀllas i ordning först bland annat. Men det börjar vÀl nÀrma sig i alla fall.

http://www.gatbilar.se/galleries/312/3/4e2066a5cec3c.JPG
Damp ner ett paket idag, som bland annat innehÄll vita blinkers fram...

http://www.gatbilar.se/galleries/2/3/4e2066a2ac8a1.JPG
...samt en uppsÀttning 40mm sÀnkfjÀdrar. Det ska köpas stötdÀmpare och nya bussningar till hösten sÄ att upphÀngningen kan gÄs igenom helt. ChassiesÀttningen nu med vanliga fjÀdrar, tveksamma dÀmpare och torrspruckna bussningar kan vÀl sÀgas vara mjuk... big_smile

Tror dessutom att jag har bestÀmt mig för vilka fÀlgar jag vill ha. Men ska kolla upp pris och leveranstid pÄ dem först innan dem spikas. Sen har jag suttit och kikat lite pÄ ljudsystem, lÀr dock mÀta och fundera lite pÄ högtalarplacering, men jag tror jag har en vettig lösning pÄ den frÄgan med.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/764/3/4e287d0c4c7d0.JPG

Efter 7 krÄngel och 8 förseningar sÄ hamnade den till slut pÄ trailern smile Varit vÀntan pÄ att garageplatsen skulle bli klar och att farsan skulle ha tid at hjÀlpa till med transporten. Var en del krÄngel med försvunna spÀnnband och en försvunnen vev till vinchen pÄ vagnen, men allt löstes och ivÀg for vi.

http://www.gatbilar.se/galleries/941/3/4e287d11c1713.JPG

Efter att ha blivit tvĂ€ttad för första gĂ„ngen sen hösten 1999(!) sĂ„ lyckades vi knuffa i den i garaget. Bromsarna ligger Ă„t lite vilket gav ett enormt rullmotstĂ„nd. Hade jag tĂ€nkt hela vĂ€gen sĂ„ hade jag tankat upp den och satt i batteriet. För trots att det var flera Ă„r sedan den startades senast sĂ„ hostade den till pĂ„ andra försöket och pĂ„ det tedje sĂ„ spann den igĂ„ng och gick lite rassligt i början, men efter 30 sekunder sĂ„ spann den lika mjukt som förr. Den startades dock inte förrens ett par timmar efter att den rullades in... Är ju sĂ„ nĂ€r man kommer pĂ„ dem bra ideerna i efterhand.

http://www.gatbilar.se/galleries/847/3/4e287d0ed96c8.JPG

Tanken Ă€r vĂ€l i nulĂ€get att bara sĂ€tta ihop det nödvĂ€ndigaste och försöka fĂ„ den igenom besiktningen. Är ju en del saker som ska tillbaks, bromsarna ska ses över och en del saker ska bytas som till exempel kylarslangar. FĂ„r man den bara besiktad sĂ„ blir ju allt lite lĂ€ttare. Och dĂ„ kan man ju koncentrera sig pĂ„ att börja göra allt som lĂ€r fixas seriöst.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

tongue HÀftigt projekt.... Lycka till med bygget, ser fram emot bilder pÄ ett fÀrdigt bygge.. big_smile

Rille K
Kolla gÀrna in min hemsida, www.rille-k.se..
DĂ€r finns lite historia, bilder pĂ„ tidigare bilar, lĂ€nkar till alla sponsorer m,m..   

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/599/3/4e29bfe4ba5c5.JPG

Idag vart det en match mot frambromsarna i hopp om att fÄ den att rulla lÀtare Àn under gÄrdagens kraftprov. LÀr dock inleda nÀst vecka med att bestÀlla nya ok och bromsslangar fram. Oken verkar funka, och kan vÀl kanske rÀddas om köper en renoveringssats, men har renoverat ok förr och det Àr inte roligt... alls.

http://www.gatbilar.se/galleries/804/3/4e29bfe2d0220.JPG

Efter att ha filat lite pÄ glidpinnarna och fettat in dem och knackat lite rost frÄn oken sÄ gick det mycket lÀttare att rulla. Passade Àven pÄ att borsta ren bÀrarmarna för att kolla in deras skick. Och dem ser ut att kunna bli bra om blÀstrar och lÀgger pÄ fÀrg.

rilleK skrev:

tongue HÀftigt projekt.... Lycka till med bygget, ser fram emot bilder pÄ ett fÀrdigt bygge.. big_smile

Tackar. Jag hoppas jag kan fÄ ihop nÄgot vettigt i slutÀnden smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Ser mycket bra ut Marlboroman smile
Kör hÄrt och lycka till smile

Sponsorer för Runball Rally 2014:
SMO-Svensk Motoroptimering
TCG BodyworX
Kristianstad Automobil

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/110/3/4e2c4b5761e21.JPG

Lite smÄpyssel idag, har bytt generatorrem. FÄr Àgna mig Ät sÄnt eftersom jag inte kan bestÀlla mer grejjer sÄ man kan komma igÄng lite mer förrens pÄ mÄndag.

http://www.gatbilar.se/galleries/61/3/4e2c4b542ab90.JPG

VerktygsvÀskan som ligger i bilen big_smile

http://www.gatbilar.se/galleries/306/3/4e2c4b5615d27.JPG

HÀngt pÄ frontplÄten lite provisoriskt och satt en ny tuta. Den lÄter dock inget, men det kan ha med kablaget att göra skulle jag tro. LÀr börja dra om en del kablar. MisstÀnker att jag kommer fÄ dra om all el, men som tur Àr sÄ Àr det ju inte sÄ fasligt mycket i en amazon + att jag har planer pÄ att gömma undan hÀrvan lite mer, men det beror pÄ orken och ambitionsnivÄn framöver.

http://www.gatbilar.se/galleries/379/3/4e2c4b550ed15.JPG

Rosten dÀr lÀr ju bekÀmpas pÄ nÄt vis inför besiktningen. Har ju köpt plÄt för att fixa det seriöst. Men av fler anledningar sÄ lÀr det bli en provisorisk lösning.

http://www.gatbilar.se/galleries/724/3/4e2c4b5332646.JPG

Tillverkade en passade plÄtbit av skrot som fanns i garaget och satte dit med sjÀlvborrande skruv. Det fÄr duga tills jag kan riva ner och göra det riktigt.

http://www.gatbilar.se/galleries/892/3/4e2c4b5235e38.JPG

Lade pÄ lite lagom med underredsmassa sÄ syns inte byfÄnemeket big_smile Bara det funkar genom besiktningen Àr jag nöjd smile

Simba skrev:

Ser mycket bra ut Marlboroman smile
Kör hÄrt och lycka till smile

Tackar smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Vart bara ett litet men effektivt ryck idag. Fixade sÄ att den laddar riktigt och sÄ att instrumentering funkar lite bÀttre. Fick stÄlborsta sÀkringarna och slipa sÀkringshÄllarna i sÀkringslÄdan. Snabbt gjort dÄ det bara finns 4 sÀkringar i en amazon big_smile Har i övrigt Àgnat dagen Ät att jaga delar, hoppas pÄ att ett paket med resten(?) jag behöver för att kunna renovera bromsarna samt ett par nya kylarslangar kommer imorgon sÄ man kan göra ett rejÀlt ryck.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/254/3/4e3517e4b7737.JPG

Eftersom det varit brist pÄ delar och tiden har gÄtt Ät till annat. Som att byta kamrem pÄ bruksbilen och skruva pÄ andras bilar sÄ har det inte blivit sÄ vÀldigt mycket gjort. Har bytt ut alla slangar i motorrummet och satt i ett brÀnslefilter.

http://www.gatbilar.se/galleries/204/3/4e3517e3ba9b6.JPG

Plockat loss oken fram. Har fÄtt hem renoverade. Dock saknas det lite delar för att montera dem. Bland annat glidpinnarna till bromsbelÀggen och dem smÄ men ack sÄ viktiga bromsrören som gÄr mellan oken och bromsslangarna.

http://www.gatbilar.se/galleries/511/3/4e3517e2a4205.JPG

Och eftersom jag inte hade allt till frambromsarna sÄ gav jag mig pÄ dem bak istÀllet, men kom inte lÀngre Àn att jag borstade av trummorna pÄ utsidan. Avdragaren jag köpte för att kunna fÄ loss trumman passade sÄklart inte min bultdelning *suck* SÄ jag ska forska lite i möjligheterna att borra / frÀsa upp ett par hÄl sÄ att den passar.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/456/3/4e4beb03ab4ef.JPG

Har ju inte hÀnt sÄ mycket, men fÄtt hem lite smÄtt och gott, som skruvsatser och bromsrören jag saknat fram. Koppartransdekalerna köptes vÀl mest av bara farten pÄ marknad.

http://www.gatbilar.se/galleries/675/3/4e4beb026f7d0.JPG

Bara provmonterat ena dekalen som hastigast med improviserad dubbelhÀftande tejp för att kolla hur det skulle se ut. Har vÀl för övrigt bestÀmt mig för att skippa det dÀr med att haffsa ihop och besikta bara. KÀnns meningslöst nu nÀr det ÀndÄ Àr en mÄnad eller sÄ kvar pÄ sÀsongen och den inte Àr klar för besiktning. Ska ge mig pÄ rosten och bromsarna fram nu, kanske redan till helgen.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Gott att se lite aktivitet smile Gillar tanken med att ta det lugnt och göra det grundligt! Kommer bli toppen!

Sponsorer för Runball Rally 2014:
SMO-Svensk Motoroptimering
TCG BodyworX
Kristianstad Automobil

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Ja, det har inte blivit nÄt alls egentligen senaste veckorna. Haft en massa annat som tiden gÄtt Ät till + att man börjat jobba igen efter semestern, men jag blir snart lÄngledig och blir det ingen VallÄkraresa sÄ blir det en hel del tid at spendera i garaget istÀllet smile Att ta det lungt Àvar ju planen frÄn början som jag ÄtergÄtt till. Har insett att Àven om plan B locklade sÄ hade den en hel del begrÀnsningar.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/862/3/4e4e9a1b74d6a.JPG

Gav mig pÄ att ta bort underredsmassa och lite annat för att kunna se vart det ska kapas och sÄ vidare.

http://www.gatbilar.se/galleries/618/3/4e4e9a1961a6e.JPG

Efter att plockat bort panelen som sitter pÄ insidan sÄ möts jag av denna syn. Blev mer kapa och svetsa Àn vad jag hade tÀnkt mig frÄn början. SÄ imorgon sÄ ska jag ge mig in pÄ att ta ut mattan fram ÄtminstÄne och ta bort asfaltsmattan(?) pÄ insidan av torpedsidan. Tur att andra sidan inte verkar vara lika illa ÄtgÄngen vad jag kunnat se Àn sÄ lÀnge.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Inte kul nĂ€r sĂ„nt dyker upp neutral Är glad att jag (fuskade) köpte min helt rostlagad! Kör hĂ„rt imorgon smile

Sponsorer för Runball Rally 2014:
SMO-Svensk Motoroptimering
TCG BodyworX
Kristianstad Automobil

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Bara att försöka trösta sig med att plÄt Àr billigt och at man har gott om tid pÄ sig... big_smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/793/3/4e4ff13f38f80.JPG

Dagen har Àgnat Ät att börja riva ur den invÀndigt. Framstolarna och mattan fram Äkte ur. Sen började jag kolla upp kablarna under panelen som förshoppningsvis ska tas ur imorgon. hittade vÀl inga större överaskningar under mattan, ett rosthÄl pÄ passagerarsidan och ett band med sven-ingvars.

KabelhÀrvan under panelen kommer ge mig mardrömmar inatt. Det Àr inte mycket kablar i en amazon frÄn början. Men eftersom den begÄvats med stereo inkl en hiskelig dragning av kablar till boosters och högatalare, en frostvarnare, uttag för kupevÀrmare och en del annat om som Àr oseriöst draget sÄ lÀr det ta en stund att mÀrka upp vart allt gÄr och rensa ut det som ska bort.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines