Sv: Köp inte en Nissan

Vad Àr Nissans garantier vÀrda?

Kort sammanfattning av nedanstÄende text.

1 Jag köpte en bil av Nissan ULS752
2 Den tar 1 liter olja pÄ 500 mil
3 Nissan byter kannringar, men bilen tar fortfarande lika mycket olja.
4 Nissan byter ventiltÀtningar, men bilen tar fortfarande lika mycket olja.
5 Nissan lovar mig ny motor
6 Nissan tar tillbaka löftet om ny motor och pÄstÄr att oljeförbrukningen Àr normal.
7 Nissan skickar ett dokument för att bevisa att oljeförbrukningen Àr normal, men samtidigt indikerar dokumentet pÄ att jag har en spricka i topplocket.
Dessutom indikerar dokumentet att Nissan har problem med mÄnga bilar, med samma problem.
8 Nissan pÄstÄr fortfarande att oljeförbrukningen Àr normal och att ingen spricka finns i mitt topplock.Sommaren -05 köpte jag en Nissan Primera, av Nissan i Malmö, som hade gÄtt 1560 mil.
Efter 600 mils körning, upptÀnkte jag att oljenivÄn var vid undre strÀcket.
Bilen lÀmnades in för undersökning pÄ Nissans verkstad i Lund och byte av oljeringar föreslogs.
Efter ytterligare ett tag byttes oljeringar.
Vid kontroll av oljan efter ytterligare 500 mil, upptÀnktes att det försvunnit ca: 1 liter olja ur motorn.
Byte av ventiltÀtningar föreslogs.
Bilen lÀmnades in och motorn plockades ner, dÄ upptÀnkte man att felaktiga ventiltÀtningar hade levererats och dÀrför byttes de ej dÄ.
Jag fick tillbaka bilen och senare en ny tid för byte av ventiltÀtningarna.
Bilen lÀmnades in och jag fick ventiltÀtningarna bytta.
Efter ytterligare 500 mil var det Äter dags för att fylla pÄ en liter olja.
Nu fick jag beskedet att hela motorn skulle bytas.
Vid detta tillfÀlle tröttnade jag och min fru och ville sÀlja tillbaka bilen.
Vi blev dÄ övertalade av Tord, försÀljaren, med hans argument om att det blir kostsamt att byta tillbaka och att motorn ju ÀndÄ ska bytas i bilen, Àven om vi byter bort den.
Magnus pÄ Nissan i Lund pÄstod att han bestÀllde en ny motor.
Eftersom tiden gick, ringde jag ett flertal gÄnger till honom och ville ha reda pÄ av honom nÀr motorn skulle komma.
Jag bad honom ocksÄ flera gÄnger att ringa och ta reda pÄ var motorn befann sig.
DÄ han den 25 januari, 2007 inte kunde sÀga hur lÄng tid det skulle dröja till, sÄ ringde jag Tord och han lovade att ta reda pÄ vad som hÀnt.
PÄ morgonen den 26 januari ringer Magnus mig och sÀger att jag mÄste göra service pÄ bilen och köra 1500 mil, för att se hur mycket bilen faktiskt drar.
HÀr tar mitt förtroende för Nissan slut, och jag ringer Tord som dÄ backar pÄ uppgiften om att dom lovat byta motorn.
Han sÀger att han ska ringa Magnus och sedan Äterkomma.
Magnus ringer mig och sÀger att jag ska in med bilen och byta olja och sedan köra 200 mil sÄ att dom sedan kan se hur mycket olja bilen drar.
Jag ringer dÄ upp Tord och sÀger att jag vill ha skriftlig bekrÀftelse pÄ hur mycket olja motorn till min bil fÄr dra innan jag fÄr lÀmnar in den, samtidigt erbjuder jag att dom kan ta in min bil och att jag kan fÄ en lÄnebil, sÄ att jag slipper köra in och ut med den hela tiden.
Erbjudandet avböjdes.
Jag fick ett fax av Nissan, dĂ€r det stĂ„r att bilens oljeförbrukning mĂ„ste överstiga 0,5lit/1000 km !!!!!!!  Detta innebar att min bils oljeförbrukning inte bör Ă„tgĂ€rdas enligt Nissan.
Under följande samtal med Tord, undrade han om vi verkligen blivit lovade ny motor och han tyckte att oljeförbrukningen var normal.
Jag pÄpekade dÄ att jag under samtalen med Magnus pÄ Nissan, de senaste mÄnaderna bett honom ett flertal gÄnger att ta reda pÄ nÀr motorn skulle komma.
Dessutom undrade jag varför dom bytt oljeringar och ventiltÀtningar pÄ motorn om dom inte tyckt att motorn tog för mycket olja.
Tord ville dÄ ha tid till mÄndagen den 29 januari 2007, för att komma med förslag till en lösning.
29 januari ringde jag upp Tord och ville höra vad han hade för lösningar och han bad dÄ att fÄ Äterkomma nÄgra dagar senare.
Jag sa OK, men förtydligade att det mÄste bli inom denna vecka.
Söndagen den 4/2 lÀste jag Äter igenom papperet som jag fÄtt frÄn Nissan. DÀr stÄr att om man har sot pÄ nÄgot tÀndstift, sÄ ska man leta efter en spricka i topplocket.
Jag gick ut och plockade av tvÄ tÀndstift och fann att ett av tÀndstiften hade en mycket tydlig sotkrage av sotkristaller runt elektroden.
Dagen efter ringde jag Magnus och bad honom att ta in min bil och leta efter sprickor.
Han tvekade men skulle ringa Tord sa han.
Senare pÄ dagen ringde jag upp honom och han talade dÄ om att det inte var nÄgot fel pÄ min bil, Àven om det var sot pÄ ett av mina tÀndstift och dÀrför vÀgrade han ta in bilen för undersökning.
Den 8/2 ringde jag upp Tord igen och undrade hur vi skulle göra. NÀr han ville skuta upp en uppgörelse ytterligare en vecka, sÄ sa jag att han bara förhalade Àrendet hela tiden och att jag inte accepterade det. DÀrmed avslutades samtalet utan uppgörelse.
Samma kvÀll nÀr jag var ute och körde, började varningslampan för motorfel att lysa.
Dagen efter körde jag in pÄ Nissan i Lund och Magnus kopplade in en dator och sa att den larmade för att blandningen jag kört pÄ var för mager!!!! Jag undrade dÄ hur det kunde komma sig, eftersom allt tyder pÄ att jag fÄr olja in i cylindrarna.
MÄndagen den12/2 2007 fick Nissan in min bil för nÀrmare undersökning och nÀr jag fick tillbaka den pÄ kvÀllen sa Magnus att dom undersökt motorn utan att hitta nÄgot fel pÄ den.
      Efter detta ringde jag nĂ„gra motorjournalister. En av dessa gav mig ett telefonnummer till Jenny Spets Wojarski pĂ„ Nissans generalagentur i Stockholm. Jag ringde henne och hon lovade att ta tag i saken. Efter nĂ„gon vecka ringde Tord och sa att generalagenturen ringt till honom och tryckt pĂ„ om att en uppgörelse skulle ske med mig. Han undrade dĂ€rför, vad jag önskade för att bli nöjd. Jag svarade att jag ville att man letade upp felet pĂ„ motorn, vilket enligt Nissans papper Ă€r en spricka i toppen, Ă„tgĂ€rda felet, sĂ„ att jag fick en hel motor som inte tar sĂ„ mycket olja, att jag mĂ„ste fylla pĂ„ olja mellan servicetillfĂ€llena. Detta gick han med pĂ„.
Jag fick en tid pĂ„ verkstaden den 19 mars -07, dĂ€r en ny kundmottagare som hette Jonas tog imot. Jag lĂ€mnade bilen med orden att jag vill att ni ringer mig nĂ€r toppen Ă€r avplockad, sĂ„ att jag sjĂ€lv kan se om det Ă€r nĂ„gon spricka i den. Dessutom sa jag att det var tid för service, men att dom inte fick göra servicen innan man hittat felet, för dĂ„ försvinner ledtrĂ„dar som finns t.ex. pĂ„ tĂ€ndstiften, som pekar ut  vilken cylinder som det Ă€r problem med. Dessutom var jag mycket tydlig med att sĂ€ga att dom inte fick göra nĂ„got med bilen, som jag inte medgivit.
NÀr tvÄ dagar gÄtt och jag inte hört nÄgot av dom och jag dessutom sÄg min bil stÄ pÄ deras verkstads baksida, ringde jag och frÄgade vad som hÀnde med bilen. Jo det hÀnder en hel del, svarade Jonas. Jag pÄpekade dÄ Äter att jag ville att han skulle ringa mig nÀr toppen var avplockad och att dom inte fick göra nÄgot med bilen som vi inte var överens om, eftersom det Àr min bil och inte deras, förtydligade jag för honom. NÀr ytterligare en dag hade gÄtt och min bil hade stÄtt orörd, sÄ körde jag in och undrade igen vad som hÀnde. Efter diskussion med Jonas, sa han att dom vÀntade pÄ en reparationssats, som gör sÄ att inte vevhusgaserna trycks upp i cylindrarna. Jag pÄpekade dÄ att om man tittar pÄ tÀndstiften, sÄ Àr det inte alla cylindrarna, som oljan trycks upp i, sÄ dÀrför kan det inte vara det felet. Jonas sa dÄ att han skulle höra med sin chef. Jag körde och jobbade, men tyckte att det var sÄ mycket som inte stÀmde, sÄ jag bestÀmde mig för att servicen som skulle göras pÄ bil, skulle nÄgon annan firma fÄ göra. Jag ringde dÄ upp Jonas pÄ Nissan och sa att servicen fick dom inte göra. Han sa dÄ att den redan var gjord!!!! Jag pÄpekade att det nu var mycket svÄrare att hitta felet och att vi kommit överens om att felet skulle hittas först. Han sa dÄ att hans chef Kim skulle ringa mig. Mitt förtroende för Nissan Àr nu under bottennivÄ.
NÀsta dag talade jag med Tord, och bad honom att ge mig ett bud pÄ bilen. Han lovade att Äterkomma. Sedan ringer Kim som sÀger att den reparation som skulle göras, redan Àr gjord!!!! Att bilen hade stÄtt pÄ bakgÄrden berodde pÄ att man undersökte om MotormÀnnen kunde utreda hur mycket olja bilen tog, pÄstod han. Jag avslutade det samtalet med att jag ville att Tord gav mig ett pris pÄ min bil, sÄ att jag kunde handla en annan pÄ ett annat stÀlle. PÄ kvÀllen fick jag budet 70 000 kr, vilket Àr listpriset för inbyte och det kan jag fÄ i vilken bilaffÀr som helst. Om jag sjÀlv ska köpa en likvÀrdig bil, sÄ fÄr jag i dagslÀget betala över 100 000 kr.
PÄ skÀrtorsdagen den 5/4 började varningslampan för att det Àr nÄgot fel pÄ motorn att lysa. Eftersom jag befann mig i fjÀllen, sÄ kunde jag inte uppsöka nÄgon Nissanverkstad. Hela den veckan har varningen för motorfel lyst till och frÄn. MÄndagen den 16/4 ringde jag Nissan och fick en ny verkstadstid den 30/4.
30/4 -07 Jag fick idag reda pÄ att lambdasond hade gÄtt sönder.
2/5 Jag skickar in en anmÀlan till AllmÀnna reklamationsnÀmnden.
5/6 -07 och 6660 mil. IgĂ„r tittade jag pĂ„ oljestickan och fann att pĂ„ röret som oljestickan sitter i, var det olja utanpĂ„. Detta vet jag med sĂ€kerhet inte varit sĂ„ förra gĂ„ngen jag tittade pĂ„ den, för ca: 300 mil sedan. Ännu mer förvĂ„nad blev jag av att oljestickans övre del var svartblank av inbrĂ€nd olja. Jag tog foto pĂ„ den.
Idag Äkte jag och visade upp bilen för Nissans verkstad i Lund. Jonas pÄ Nissan sa att det inte var ett alltför ovanligt fenomen, som man kunde se hos bilar som hade misskött service eller körts med för lite olja. Jag pÄpekade dÄ att det var dom som hade gjort servicarna pÄ bilen och att jag fyllde pÄ olja. Och jag kan garantera att bilen inte körts med för lite olja. Detta Àr ytterligare ett indicie pÄ att nÄgot Àr fel pÄ motorn. Jag vÀntar fortfarande pÄ att dom ska byta lambdasond pÄ bilen.
Jonas pÄ verkstaden pÄstod ocksÄ att det var ni pÄ Nissan Nordic Europé, som hade resurserna att lösa upp knuten pÄ mitt problem.


Sammanfattning: Min fÀrddator, varningslampor och oljestickan sÀger att det Àr nÄgot fel pÄ motorn. SjÀlv har jag hela tiden sagt att motorn drar för mycket olja för att vara hel. Ett fax frÄn Nissan indikerar att det Àr en spricka i toppen.

Samtidigt sÀger detta fax frÄn Nissan att deras motorer Àr helt normala, om dom bara tar upp till 0,5 lit/ 1000 km. Det betyder att om du köper en ny bil av Nissan, sÄ riskerar du att fÄ fylla pÄ 7 liter olja extra, mellan serviceintervallerna, som Àr 1500 mil. Jag undrar om dom kan sÀlja nÄgon bil om det faxet kom ut till allmÀnheten.
Normalt sett borde jag som alla andra, byta in min bil snarast och glömma Nissan. MÄnga har nog gjort sÄ och dÀrför ska du akta dig för att köpa en begagnad Nissan, för risken Àr mycket stor, att de Nissan bilar som Àr till salu, har samma problem som min bil!!!!!


Jan-Erik Hjelmér
Tel. 0705 575184

Sv: Köp inte en Nissan

Fan va trÄkigt sad Jag tycker inte det lÄter som en seriös affÀrsverksamhet du hÄller pÄ med.

ProjekttrÄd: http://www.gatbilar.se/forum/viewtopic.php?id=7293

Sv: Köp inte en Nissan

Jimmu skrev:

Fan va trÄkigt sad Jag tycker inte det lÄter som en seriös affÀrsverksamhet du hÄller pÄ med.

samma story finns pÄ garaget ocksÄ

Sv: Köp inte en Nissan

tragiskt, jag förstÄr att du lÀr vara heligt förbannad...

Sv: Köp inte en Nissan

nu mÄste den hÀr historien ligga pÄ varenda motorforum...

Varför ska man lÄta bli att köpa nissan nÀr EN person upplever det som en kass bil och har haft problem med sin, medans tusentals andra fungerar klockrent? Visst, det Àr trÄkigt för dig, men herregud, tror du folk kommer lÄta bli att köpa nissan för att du sÀger det? njae... DÀremot Àr deras beteende inte acceptabelt, det hÄller jag med om! Detta Àr sÄnt som hÀnder, ALLA biltillverare har lyckats med nÄt sÄnt hÀr nÄn gÄng, sÄ Àr det bara. Ibland Àr servicen bra och ibland dÄlig, i det hÀr fallet dÄlig.

mvh

...för vidare information, vÀnligen för över 100:- till mitt konto.
[img]http://www.danasoft.com/sig/mwicard.jpg[/img]

Sv: Köp inte en Nissan

prövat komsumentombudsmannen i din kommun? de Àr gratis!

740TR - Snart i din backspegel

Sv: Köp inte en Nissan

Jag tycker man ska köpa en Nissan!! Bra kvalitet och bra service smile

Anders Jonsson
Tourdeltagare 2007
Lexus LS400 -92, Chevrolet Chevelle -65            Tack till www.kudoz.se

Sv: Köp inte en Nissan

instÀmmer:D

[center]Addicted To Adrenaline | SĂ€lj Supran & Bli Man !![/center]

Sv: Köp inte en Nissan

jag med big_smile

Sv: Köp inte en Nissan

Det var ingen liten text iaf! yikes

Sv: Köp inte en Nissan

janerik49 skrev:

Vad Àr Nissans garantier vÀrda?

Kort sammanfattning av nedanstÄende text.

1 Jag köpte en bil av Nissan ULS752
2 Den tar 1 liter olja pÄ 500 mil
3 Nissan byter kannringar, men bilen tar fortfarande lika mycket olja.
4 Nissan byter ventiltÀtningar, men bilen tar fortfarande lika mycket olja.
5 Nissan lovar mig ny motor
6 Nissan tar tillbaka löftet om ny motor och pÄstÄr att oljeförbrukningen Àr normal.
7 Nissan skickar ett dokument för att bevisa att oljeförbrukningen Àr normal, men samtidigt indikerar dokumentet pÄ att jag har en spricka i topplocket.
Dessutom indikerar dokumentet att Nissan har problem med mÄnga bilar, med samma problem.
8 Nissan pÄstÄr fortfarande att oljeförbrukningen Àr normal och att ingen spricka finns i mitt topplock.Sommaren -05 köpte jag en Nissan Primera, av Nissan i Malmö, som hade gÄtt 1560 mil.
Efter 600 mils körning, upptÀnkte jag att oljenivÄn var vid undre strÀcket.
Bilen lÀmnades in för undersökning pÄ Nissans verkstad i Lund och byte av oljeringar föreslogs.
Efter ytterligare ett tag byttes oljeringar.
Vid kontroll av oljan efter ytterligare 500 mil, upptÀnktes att det försvunnit ca: 1 liter olja ur motorn.
Byte av ventiltÀtningar föreslogs.
Bilen lÀmnades in och motorn plockades ner, dÄ upptÀnkte man att felaktiga ventiltÀtningar hade levererats och dÀrför byttes de ej dÄ.
Jag fick tillbaka bilen och senare en ny tid för byte av ventiltÀtningarna.
Bilen lÀmnades in och jag fick ventiltÀtningarna bytta.
Efter ytterligare 500 mil var det Äter dags för att fylla pÄ en liter olja.
Nu fick jag beskedet att hela motorn skulle bytas.
Vid detta tillfÀlle tröttnade jag och min fru och ville sÀlja tillbaka bilen.
Vi blev dÄ övertalade av Tord, försÀljaren, med hans argument om att det blir kostsamt att byta tillbaka och att motorn ju ÀndÄ ska bytas i bilen, Àven om vi byter bort den.
Magnus pÄ Nissan i Lund pÄstod att han bestÀllde en ny motor.
Eftersom tiden gick, ringde jag ett flertal gÄnger till honom och ville ha reda pÄ av honom nÀr motorn skulle komma.
Jag bad honom ocksÄ flera gÄnger att ringa och ta reda pÄ var motorn befann sig.
DÄ han den 25 januari, 2007 inte kunde sÀga hur lÄng tid det skulle dröja till, sÄ ringde jag Tord och han lovade att ta reda pÄ vad som hÀnt.
PÄ morgonen den 26 januari ringer Magnus mig och sÀger att jag mÄste göra service pÄ bilen och köra 1500 mil, för att se hur mycket bilen faktiskt drar.
HÀr tar mitt förtroende för Nissan slut, och jag ringer Tord som dÄ backar pÄ uppgiften om att dom lovat byta motorn.
Han sÀger att han ska ringa Magnus och sedan Äterkomma.
Magnus ringer mig och sÀger att jag ska in med bilen och byta olja och sedan köra 200 mil sÄ att dom sedan kan se hur mycket olja bilen drar.
Jag ringer dÄ upp Tord och sÀger att jag vill ha skriftlig bekrÀftelse pÄ hur mycket olja motorn till min bil fÄr dra innan jag fÄr lÀmnar in den, samtidigt erbjuder jag att dom kan ta in min bil och att jag kan fÄ en lÄnebil, sÄ att jag slipper köra in och ut med den hela tiden.
Erbjudandet avböjdes.
Jag fick ett fax av Nissan, dĂ€r det stĂ„r att bilens oljeförbrukning mĂ„ste överstiga 0,5lit/1000 km !!!!!!!  Detta innebar att min bils oljeförbrukning inte bör Ă„tgĂ€rdas enligt Nissan.
Under följande samtal med Tord, undrade han om vi verkligen blivit lovade ny motor och han tyckte att oljeförbrukningen var normal.
Jag pÄpekade dÄ att jag under samtalen med Magnus pÄ Nissan, de senaste mÄnaderna bett honom ett flertal gÄnger att ta reda pÄ nÀr motorn skulle komma.
Dessutom undrade jag varför dom bytt oljeringar och ventiltÀtningar pÄ motorn om dom inte tyckt att motorn tog för mycket olja.
Tord ville dÄ ha tid till mÄndagen den 29 januari 2007, för att komma med förslag till en lösning.
29 januari ringde jag upp Tord och ville höra vad han hade för lösningar och han bad dÄ att fÄ Äterkomma nÄgra dagar senare.
Jag sa OK, men förtydligade att det mÄste bli inom denna vecka.
Söndagen den 4/2 lÀste jag Äter igenom papperet som jag fÄtt frÄn Nissan. DÀr stÄr att om man har sot pÄ nÄgot tÀndstift, sÄ ska man leta efter en spricka i topplocket.
Jag gick ut och plockade av tvÄ tÀndstift och fann att ett av tÀndstiften hade en mycket tydlig sotkrage av sotkristaller runt elektroden.
Dagen efter ringde jag Magnus och bad honom att ta in min bil och leta efter sprickor.
Han tvekade men skulle ringa Tord sa han.
Senare pÄ dagen ringde jag upp honom och han talade dÄ om att det inte var nÄgot fel pÄ min bil, Àven om det var sot pÄ ett av mina tÀndstift och dÀrför vÀgrade han ta in bilen för undersökning.
Den 8/2 ringde jag upp Tord igen och undrade hur vi skulle göra. NÀr han ville skuta upp en uppgörelse ytterligare en vecka, sÄ sa jag att han bara förhalade Àrendet hela tiden och att jag inte accepterade det. DÀrmed avslutades samtalet utan uppgörelse.
Samma kvÀll nÀr jag var ute och körde, började varningslampan för motorfel att lysa.
Dagen efter körde jag in pÄ Nissan i Lund och Magnus kopplade in en dator och sa att den larmade för att blandningen jag kört pÄ var för mager!!!! Jag undrade dÄ hur det kunde komma sig, eftersom allt tyder pÄ att jag fÄr olja in i cylindrarna.
MÄndagen den12/2 2007 fick Nissan in min bil för nÀrmare undersökning och nÀr jag fick tillbaka den pÄ kvÀllen sa Magnus att dom undersökt motorn utan att hitta nÄgot fel pÄ den.
      Efter detta ringde jag nĂ„gra motorjournalister. En av dessa gav mig ett telefonnummer till Jenny Spets Wojarski pĂ„ Nissans generalagentur i Stockholm. Jag ringde henne och hon lovade att ta tag i saken. Efter nĂ„gon vecka ringde Tord och sa att generalagenturen ringt till honom och tryckt pĂ„ om att en uppgörelse skulle ske med mig. Han undrade dĂ€rför, vad jag önskade för att bli nöjd. Jag svarade att jag ville att man letade upp felet pĂ„ motorn, vilket enligt Nissans papper Ă€r en spricka i toppen, Ă„tgĂ€rda felet, sĂ„ att jag fick en hel motor som inte tar sĂ„ mycket olja, att jag mĂ„ste fylla pĂ„ olja mellan servicetillfĂ€llena. Detta gick han med pĂ„.
Jag fick en tid pĂ„ verkstaden den 19 mars -07, dĂ€r en ny kundmottagare som hette Jonas tog imot. Jag lĂ€mnade bilen med orden att jag vill att ni ringer mig nĂ€r toppen Ă€r avplockad, sĂ„ att jag sjĂ€lv kan se om det Ă€r nĂ„gon spricka i den. Dessutom sa jag att det var tid för service, men att dom inte fick göra servicen innan man hittat felet, för dĂ„ försvinner ledtrĂ„dar som finns t.ex. pĂ„ tĂ€ndstiften, som pekar ut  vilken cylinder som det Ă€r problem med. Dessutom var jag mycket tydlig med att sĂ€ga att dom inte fick göra nĂ„got med bilen, som jag inte medgivit.
NÀr tvÄ dagar gÄtt och jag inte hört nÄgot av dom och jag dessutom sÄg min bil stÄ pÄ deras verkstads baksida, ringde jag och frÄgade vad som hÀnde med bilen. Jo det hÀnder en hel del, svarade Jonas. Jag pÄpekade dÄ Äter att jag ville att han skulle ringa mig nÀr toppen var avplockad och att dom inte fick göra nÄgot med bilen som vi inte var överens om, eftersom det Àr min bil och inte deras, förtydligade jag för honom. NÀr ytterligare en dag hade gÄtt och min bil hade stÄtt orörd, sÄ körde jag in och undrade igen vad som hÀnde. Efter diskussion med Jonas, sa han att dom vÀntade pÄ en reparationssats, som gör sÄ att inte vevhusgaserna trycks upp i cylindrarna. Jag pÄpekade dÄ att om man tittar pÄ tÀndstiften, sÄ Àr det inte alla cylindrarna, som oljan trycks upp i, sÄ dÀrför kan det inte vara det felet. Jonas sa dÄ att han skulle höra med sin chef. Jag körde och jobbade, men tyckte att det var sÄ mycket som inte stÀmde, sÄ jag bestÀmde mig för att servicen som skulle göras pÄ bil, skulle nÄgon annan firma fÄ göra. Jag ringde dÄ upp Jonas pÄ Nissan och sa att servicen fick dom inte göra. Han sa dÄ att den redan var gjord!!!! Jag pÄpekade att det nu var mycket svÄrare att hitta felet och att vi kommit överens om att felet skulle hittas först. Han sa dÄ att hans chef Kim skulle ringa mig. Mitt förtroende för Nissan Àr nu under bottennivÄ.
NÀsta dag talade jag med Tord, och bad honom att ge mig ett bud pÄ bilen. Han lovade att Äterkomma. Sedan ringer Kim som sÀger att den reparation som skulle göras, redan Àr gjord!!!! Att bilen hade stÄtt pÄ bakgÄrden berodde pÄ att man undersökte om MotormÀnnen kunde utreda hur mycket olja bilen tog, pÄstod han. Jag avslutade det samtalet med att jag ville att Tord gav mig ett pris pÄ min bil, sÄ att jag kunde handla en annan pÄ ett annat stÀlle. PÄ kvÀllen fick jag budet 70 000 kr, vilket Àr listpriset för inbyte och det kan jag fÄ i vilken bilaffÀr som helst. Om jag sjÀlv ska köpa en likvÀrdig bil, sÄ fÄr jag i dagslÀget betala över 100 000 kr.
PÄ skÀrtorsdagen den 5/4 började varningslampan för att det Àr nÄgot fel pÄ motorn att lysa. Eftersom jag befann mig i fjÀllen, sÄ kunde jag inte uppsöka nÄgon Nissanverkstad. Hela den veckan har varningen för motorfel lyst till och frÄn. MÄndagen den 16/4 ringde jag Nissan och fick en ny verkstadstid den 30/4.
30/4 -07 Jag fick idag reda pÄ att lambdasond hade gÄtt sönder.
2/5 Jag skickar in en anmÀlan till AllmÀnna reklamationsnÀmnden.
5/6 -07 och 6660 mil. IgĂ„r tittade jag pĂ„ oljestickan och fann att pĂ„ röret som oljestickan sitter i, var det olja utanpĂ„. Detta vet jag med sĂ€kerhet inte varit sĂ„ förra gĂ„ngen jag tittade pĂ„ den, för ca: 300 mil sedan. Ännu mer förvĂ„nad blev jag av att oljestickans övre del var svartblank av inbrĂ€nd olja. Jag tog foto pĂ„ den.
Idag Äkte jag och visade upp bilen för Nissans verkstad i Lund. Jonas pÄ Nissan sa att det inte var ett alltför ovanligt fenomen, som man kunde se hos bilar som hade misskött service eller körts med för lite olja. Jag pÄpekade dÄ att det var dom som hade gjort servicarna pÄ bilen och att jag fyllde pÄ olja. Och jag kan garantera att bilen inte körts med för lite olja. Detta Àr ytterligare ett indicie pÄ att nÄgot Àr fel pÄ motorn. Jag vÀntar fortfarande pÄ att dom ska byta lambdasond pÄ bilen.
Jonas pÄ verkstaden pÄstod ocksÄ att det var ni pÄ Nissan Nordic Europé, som hade resurserna att lösa upp knuten pÄ mitt problem.


Sammanfattning: Min fÀrddator, varningslampor och oljestickan sÀger att det Àr nÄgot fel pÄ motorn. SjÀlv har jag hela tiden sagt att motorn drar för mycket olja för att vara hel. Ett fax frÄn Nissan indikerar att det Àr en spricka i toppen.

Samtidigt sÀger detta fax frÄn Nissan att deras motorer Àr helt normala, om dom bara tar upp till 0,5 lit/ 1000 km. Det betyder att om du köper en ny bil av Nissan, sÄ riskerar du att fÄ fylla pÄ 7 liter olja extra, mellan serviceintervallerna, som Àr 1500 mil. Jag undrar om dom kan sÀlja nÄgon bil om det faxet kom ut till allmÀnheten.
Normalt sett borde jag som alla andra, byta in min bil snarast och glömma Nissan. MÄnga har nog gjort sÄ och dÀrför ska du akta dig för att köpa en begagnad Nissan, för risken Àr mycket stor, att de Nissan bilar som Àr till salu, har samma problem som min bil!!!!!


Jan-Erik Hjelmér
Tel. 0705 575184
JAG MÅSTE SÄGA DETTA TILL DIG DU LJUGER SOM FAN !!!!

MINA FÖRÄLDRAR KÖPTE EN NISSAN PRIMERA 94 ÅRS MODELL DOM KÖPTE DEN 2002 OCH HAR ALDRIG HAFT NÅGRA FEL MED DEN!!. DEN HAR ALLTID STARTAT HAR ALDRIG DROPPAT EN ENDA LILA OLJA FRÅN DEN  OCH MAN BEHÖVDE ALDRIG BYTA NÅT FRÅN DEN  ALLTID GICK DEN IGENOM BESIKTNING UTAN ANMÄRKNING ALDRIG HAFT NÅGRA FEL VI HAR HAFT DEN I 10ÅR OCH SEN GAV DOM DEN TILL MIG OCH FOTFARANDE SÅ GÅR DEN EXAKT LIKA DAN SOM NÄR DOM KÖPTE DEN 

SÅ DET DU SÄGER ÄR BAR LÖGN !!!!!!!! JAG REKOMMENDERAR NISSAN VERKLIGEN ÄR DEN PERFEKT BIL!

NISSAN
SHIFT_the way you move

Sv: Köp inte en Nissan

0.5 liter 0lja / 100mil e standard för alla nya bilar.
Dem första 3000 milen brukar de gÄ en hel del olja innan allt e inkört.

Sponsorer:
MDS.se
Jallegraphics.com
Inredningsverkstaden.nu

Sv: Köp inte en Nissan

MOOSE79 skrev:

0.5 liter 0lja / 100mil e standard för alla nya bilar.
Dem första 3000 milen brukar de gÄ en hel del olja innan allt e inkört.

Visserligen gammal trÄd och tidigare inlÀgg som vÀckte upp trÄden var vÀldigt meningslös, men varför skulle en motor dra mindre olja efter 3000 mil?
Drar den olja frÄn början sÄ kommer den fortsÀtta att dra olja tills felet Àr lagat. För det Àr ett fel om den drar olja.

Sv: Köp inte en Nissan

Brains skrev:
MOOSE79 skrev:

0.5 liter 0lja / 100mil e standard för alla nya bilar.
Dem första 3000 milen brukar de gÄ en hel del olja innan allt e inkört.

Visserligen gammal trÄd och tidigare inlÀgg som vÀckte upp trÄden var vÀldigt meningslös, men varför skulle en motor dra mindre olja efter 3000 mil?
Drar den olja frÄn början sÄ kommer den fortsÀtta att dra olja tills felet Àr lagat. För det Àr ett fel om den drar olja.

De lÄter helt sjukt men de va de svaret jag fick frÄn verkstan, har haft flera nya bilar pÄ jobbet med samma problem. drar olja som fan i början.
NĂ€r min bil va ny  fick jag fylla 1 liter efter tvĂ„ tankningar, nu har bilen gĂ„tt 7000 mil utan problem med motorn.

Sponsorer:
MDS.se
Jallegraphics.com
Inredningsverkstaden.nu