Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/606/3/4fee010095227.JPG

Lite klarlack på huvudbromscylindern. Imorrn hoppas jag kunna pilla i fjädrar, tätningar och annat och sätta tillbaks den smile

http://www.gatbilar.se/galleries/930/3/4fee0101a7c70.JPG

Även kopplingscylindern fick färg och klarlack. Nu skulle den ju egentligen ha varit silver för original-look, men jag hade ingen silverfärg för tillfället så då fick det bli antracitgrå istället.

http://www.gatbilar.se/galleries/362/3/4fee0102b1b2b.JPG

Ett paket med lite nya saker damp ner idag. Skulle ju skicka iväg kåpor och få omgjorda för ett bra tag sen, men det vart inte av förrens i förrgår av olika anledningar. Igår fick jag ett samtal från KG om att dem fått mina köpor och undrade om det var nåt mer jag behövda vilket resulterade i att packningarna och slavcylinder till kopplingen beställdes. Skönt att ha att göra med en firma där det verkar vara snabba ryck och lite serviceinriktining smile

Att man gör om kåprna och sätter i packboxar beror på att original vevaxeltätningar är ringar i nån form av filtmaterial som gärna läker olja och som dessutom inte gillar lite högre varvtal.

jocke95 skrev:

gillar projektet extremt mkt big_smile


Tackar smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/467/3/4fef51a759f71.JPG

Dags att pilla tillbaks innehållet i kopplingscylindern, men nu med nya tätningar.

http://www.gatbilar.se/galleries/480/3/4fef51a64abd6.JPG

Sen vart det att fundera lite och sätta tillbaks allt i huvudbromscylinden vilket var en större utmaning.

http://www.gatbilar.se/galleries/326/3/4fef51a53ea42.JPG

Resultatet ser helt ok ut, nu hoppas jag bara att funktionen är det också smile

http://www.gatbilar.se/galleries/40/3/4fef51a4401e6.JPG

Cylindrarna tillbaks på sina respektive platser.

http://www.gatbilar.se/galleries/287/3/4fef51a3509b8.JPG

Började försöka få loss bulten till remskivan på vevaxeln, men det verkar som om den sitter där den sitter. Kan sluta med att jag lär skippa bytet till nya kåporna tills vidare och ta det senare i samband med att motorn tas ur.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Mkt fint arbete lagt på en fin klassiker smile

Tänkte på de nya sänkfjädrarna. De är progressiva, den glesare delen fungerar ungefär som en hjälpfjäder på skruvcoilovers, den hindrar att den glappar när man lyfter bilen, men trycks lätt ihop av bilens vikt. Förutom att det även gör att fjädern rör sig lättare första biten för att sedan bli hårdare.

- Bubble trouble volkswagen typ 1"
www.Autodelar.net
www.Dalhems.com
www.Dekaltrim.nu
www.Crazyride.se

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/853/3/50028f5e78537.JPG

Blir en liten sammanfattning av vad som hänt senaste veckorna, har blivit lite ryckigt pga jobb oich annat men nu är det semester så nu ska väl tiden finnas tycker jag. Jag gjorde detta mothåll för att ha en chans att få loss bulten som håller remskivan. Och det funkade, men remskivan vart sned då jag inte tänkte hela vägen fram... Så nu lär jag fixa en ny sån någonstans. Men jag lär ut och rota på lite skrotar i veckan i vilket fall i jakt på delar.

http://www.gatbilar.se/galleries/556/3/50028f5d71113.JPG

Så ser original kamdrev ut. Blir inte att byta till ståldreven nu då man lär dra av en hylsa från vevaxeln för att kunna byta. Och grejjer till det har jag inte.

http://www.gatbilar.se/galleries/968/3/50028f5c22490.JPG

Men nya frontkåpan med packbox hamnade på plats till slut. Fick ju göra om packningen till den för att kunna montera eftersom packningen hamnade i kläm. Men till slut så satt den där den skulle.

http://www.gatbilar.se/galleries/253/3/50028f59f3b28.JPG

Det snudd på obligatoriska simons 2"-systemet trillade in tillsammans med en del andra grejjer under veckan.

http://www.gatbilar.se/galleries/71/3/50028f5b1c390.JPG

Kylaren har snyggats till lite som hastigast och försetts med korrekt dekal.

http://www.gatbilar.se/galleries/659/3/50028f69c2a68.JPG

Bromsok och ledningar har monterats på förarsidan också. Nu är det vild jagkt i garaget efter fördelningsblocket till bromsledningarna som har försvunnit. Måste få tag i det för att kunna dra klart bromsledningarna och jag vill inte behöva leta på ett nytt.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/507/3/50047cf476f72.JPG

Idag har det varit lite allmänt småpyssel. Slavcylindern till kopplingen med tillhörnade ledningar har monterats, det har målats diverse stort och smått. Dessutom har jag städat lite, hittat fördelningsblocket jag trodde var försvunnet och så har jag fortsatt sidoprojektet att tvätta och vaxa vinterfälgarna till S60'n.

http://www.gatbilar.se/galleries/886/3/50047cf366912.JPG

Börjat dra bromsrören nu, lär dock få ett tillverkat imorgon som jag trott att jag köpt, men tydligen inte. Så imorgon kan det dessutom kanske bli dags att ge sig på det långa röret som går under bilen och mot bakaxeln.

Dagens tips #1: När man böjer bromsrör så använd en hylsa i lagom storlek eller en sprayburk som mothåll för att få snygga böjar.

http://www.gatbilar.se/galleries/4/3/50047cf595289.JPG

Dagens tips #2: Enkel anordning för att lufta bromsar och annat byggs enkelt med en lagom lång bit genomskinlig slang, en liten läskflaska och 2 buntband. Efter att man gjort hål i korken och satt den mellan buntbanden som bilden visar så är det bara att skruva på korken, sätta fast andra änden på luftningsnippeln och öppna den. Flaskan lär dock sättas fast / ställas högre upp än bromsvätskebehållaren för att det ska funka som det är tänkt.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Här har det hänt saker, ser fortsatt bra ut... =P
Är lite sugen på att bygga på något äldre... Hmmmm

Rille K
Kolla gärna in min hemsida, www.rille-k.se..
Där finns lite historia, bilder på tidigare bilar, länkar till alla sponsorer m,m..   

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/943/3/5005ad2bbf1e7.JPG

Donat vidare med bromsledningar idag och börjat dra det långa röret till reduceringsventilen bak. Lär få ett rör mellan dem och bromsslangen som går till bakaxeln tillverkat, helst imorgon. Sen har det varit en del pyssel runt omkring som en tur till tippen med skräp, rullat fram bilen och städat under och en del annat som behövt fixas och anskaffas.

http://www.gatbilar.se/galleries/483/3/5005ad2aa9082.JPG

Vänster bromtrumma avplockad. Ska ta av den andra imorgon. Ska byta handbromsvajrar, belägg, monteringsdetaljer och hjulcylindrarna och så ska sköldarna såklart få en uppsnyggning.

http://www.gatbilar.se/galleries/104/3/5005ad297ec90.JPG

Trummorna ska ju egentligen vara svarta. Men nu fick dem bli silver eftersom oken är silver så det hänger ihop lite bättre. Tänkte måla dem röda först, men skippade den iden.

rilleK skrev:

Här har det hänt saker, ser fortsatt bra ut... =P
Är lite sugen på att bygga på något äldre... Hmmmm

Ja, man lär ju kämpa på nu om det ska bli nå åka innan semestern är slut smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Inga bilder idag. Har mest bökat runt under bilen och svurit ve och förbannelse, men även lyckars dra bromsledningarna fram till bakaxeln. Så nu är det bara 2 rör kvar att dra, men dem lär vänta till jag är klar med bytet av delar i bromtrummorna. Lär rota fram muttersmacken om jag ska kunna få loss den andra trumman, men det kan bli gjort imorgon kanske.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/180/3/501eb0079c30c.JPG

Vad gäller bromsarna har jag kommit ungefär såhär långt. Vart tvärnit med ihopmonteringen när den konstaterades att justeringarna för bromsbackarna, grejjen som syns under axeltappen visade sig vara totalt tvärstumma. Så jag lär köpa nya såna, men det lär dröja ett tag innan dem kommer. Men när dem väl kommer + lite andra saker som är beställas så kan det nog börja rulla på.

http://www.gatbilar.se/galleries/392/3/501eb00824687.JPG

Dålig bild, men detta är 2 stycken byglar som håller fast handbromsvajen på baksidan av bromsköldarna bak. Man kan väl sammanfatta det med att den ena är nytillverkad och den andra passar... Dem nytillverkade jag köpte går at få dit med modifiering. Så det vart att borsta av dem gamla och måla dem istället, det gick fortare.

http://www.gatbilar.se/galleries/24/3/501eb008a6d10.JPG

Efter en del funderingar så får nog elfläkten hamna på framsidan av kylaren.

http://www.gatbilar.se/galleries/744/3/501eaf3401c63.JPG

Och när det vart stopp i jobbet med bromsarna så vart det att göra annat, som till exempel att snygga till luftburken lite som hastigast.

http://www.gatbilar.se/galleries/971/3/501eaf336538e.JPG

Vilket ju gjorde att förgasaren ser oacceptabelt smutsig ut, vilket håller på att åtgärdas.

http://www.gatbilar.se/galleries/478/3/501eaf32bca29.JPG

Passade på att ta bort sista biten av mtorvärmaren som satt i blocket och slog i en ny frostplugg innan grenröret sattes tillbaks. Även fläkt och kylare har hittat tillbaks.

http://www.gatbilar.se/galleries/706/3/501eaf321f41a.JPG

Biten av övre rattstången som syns i motorrummet snyggades till.

http://www.gatbilar.se/galleries/818/3/501eaf316dd10.JPG

Finns såkert folk som tycker att man är galen som borstar bult och mutter så att dem ser bra och och målar brickorna som ska användas till hardy'n på rattstången, men det va ju inget bra på tv så... big_smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/315/3/502135512bd33.JPG

Förgasaren har fått 2 omgångar av den den klassiska "ugnsrengöring och svinto-kuren" och ser numer klart presentabel ut. Väntar på ett par saker som beställdes idag, men hoppas kunan åka till garaget imorgon och dona lite med tändning bland annat.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

261

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Det var ett tag sedan jag kikade på ditt projekt. Det ser riktigt bra ut! Måste kännas rätt gott att kunna börja med återmonteringen.

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Mjo, det känns bra. Grejjen är ju bara att eftersom jag ligger långt efter min tidsplan så är det snart dags att delvis riva den igen...

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/794/3/502420ea7a4af.JPG

Har gjort om fördelaren för brytarlösa tändningen och har tillverkat en plåt till styrmodulen som kommer att sitta dold bakom instrumentpanelen.

http://www.gatbilar.se/galleries/173/3/502420e9e0604.JPG

Fick paketet med sista delarna till bakbromsarna och packningen mellan förgasare och insug. Fick modifiera förgasaren lite innan återmontering. Bulthålen var för trånga av okänd anledning, men borrade upp dem 0,5mm och sen gick det mycket lättare att få dit den. När förgasaren skulle bort från insuget så fick jag hålla på och värma och dona pga att den nöp på bultarna.

http://www.gatbilar.se/galleries/852/3/502420e94b3f5.JPG

Börjar likna en motor igen, allt inkopplat så när som på vacuumslangen från förgasaren till fördelaren. Börjar bli dags att hålla i vatten och hänga upp avgassysmet och starta.

http://www.gatbilar.se/galleries/248/3/502420e894585.JPG

Skulle ta ur stiften, och speciellt ettans stift satt som attan och ett halvt varv till. Fast när jag väl fick loss det så insåg att det kanske inte var så konstigt att det satt så hårt... M4-anslutning på stiften och grön bosch logotyp tyder på att stiften suttit där länge, väldigt länge.

Sen var det ju det där med baksromsarna. Skulle ju tag tag i dem och göra det sista för att få ihop dem idag var det ju tänkt. Men icke... Återigen så var omständigheterna emot mig. Det ingick naturligtvis inga nya muttrar till bromsjusteringarna, vilket inte hade gjort något om jag hade upptäckt det ett par timmar tidigare. För det är ju naturligtvis tum-gänga och när jag upptäckte det fanns det inte tid att åka till det enda ställe i närheten jag vet som har ett sånt sortiment. Så jag får se till att försöka anskaffa muttrar imorgon och sen försöka igen.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/303/3/50293b3a8ecf8.JPG

Har satt uihop bakbromsarna igen... nästan. Jag har fumlat bort 2 små men viktiga detaljer: en fjäder och en bricka *suck* I övrigt så sitter bromssystemet ihop nu, alla rör är dragna och sitter på plats och jag har fyllt i vätska och luftat. Hade jag jhaft dem 2 delarna jag fumla bort hade jag kunnat dra fast bromstrumman på förarsidan också och börjat justera in bromsbackarna. Vet inte riktuigt hur jag ska lösa det där nu, men håller på och jagar delar för fullt.

http://www.gatbilar.se/galleries/523/3/50293b39e5acd.JPG

När arbetet med bromsarna stannade upp så tog jag ta i lite inredning istället. Gjorde ren all galon(?) innan jag satte tillbaks delarna och jisses... Det syntes på trasorna att bilen dels stått länge och delas så var det en massa gammal smuts från tiden innan jag köpte bilen som följde med. Ska göra klar monteringen av tändboxen och lite annat småpul med kablage, sen är det dags att sätta tillbaks instrumentpanelen. Ska dock bytaöverdel på den mot en som inte spruckit.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Har inte hänt ett dugg egentligen. Har jobbat, har slut på pengar, har rivit ner en 850 i småbitar som ska donera delar till några andra bilar och snyggat till i garaget. I donatorn satt ju ett slutsteg, förvisso gammalt, men om det bara funkar och kan kombineras med ett par billiga 6*9'or så får det duga.

Dock ser jag en möjlighet att komma undan lite billigt: På 850 Turbon jag köpt som reservdelsbil så sitter det ju original 16" fälgar:

http://www.gatbilar.se/galleries/934/3/504ccde5ec1e9.JPG

Och att köpa spacers så att dem passar på amazonen kostar väl inklusive frakt runt 2500:- vilket kan jämföras mot att som jag tidigare tänkt köpa nya 5,5" fälgar + däck vilket landar på i runda slängar 7000:- monterat och klart.

Vad anser folket?

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Det kommer nog bli bra med dem fälgarna smile

Sponsorer: Plånboken, Mamma & Pappa

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

...några månader senare är det dags för en uppdatering.

Har inte haft tid eller möjlighet att göra något på länge, jag har jobbat, jag har varit pank, det har varit jul och 14 andra saker. Men nu så ska det väl börja hända lite igen. Min plan för vintern är totalt reviderad och nu handlar allt om att få den i kördugligt skick till sommaren. Fin-liret skjuts på framtiden.

http://www.gatbilar.se/galleries/404/3/510581f15438a.JPG

I mellandagarna så beställde jag i alla fall lite nya grejjer. Overdrivespak, tätning mellan torped och rattstång, samt en ledning mellan kopplingscylindrarna. Mitt försök att renovera huvudkopplingscylindern gick snett och jag gav upp och köpte en nytillverkad som installerades och nu ska kopplingen fungera igen.

http://www.gatbilar.se/galleries/460/3/510581f262854.JPG

Slog ju även till och köpte nytillverkade 5,5"-fälgar. Vart dock en liten besvikelse...

http://www.gatbilar.se/galleries/308/3/510581f1da414.JPG

..då lacken bitvis lämnade en del att önska. Har varit i kontakt med företaget som sålde dem och dem skulel ta kostnaden för omlackering, men pengarna har inte dykt upp än.

http://www.gatbilar.se/galleries/63/3/510581f41dd67.JPG

Det som är dagsfärskt är att växellådsbalken togs ner för att byta växellådskudde. Men balken + fästet såg ju tråkiga ut...

http://www.gatbilar.se/galleries/618/3/510581f384839.JPG

...så det vart att slipa bort all smuts och gammal färg...

http://www.gatbilar.se/galleries/940/3/510581f2eb69b.JPG

..och lägga på hammarlack. För övrigt har bakaxelns kåpa varit loss och fått en ny packning och så har den fått lite ny färg. Axeln har fyllts upp med ny olja. Hastighetsmätarvajern har satts tillbaks. Och ungefär där är jag nu.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Det tar sig smile är övertygad om när allt är klart kommer det ser grymt snyggt ut överallt smile

Sponsorer
MDS 
Guttes custom & flock
Pioneer
Sportstolen.se.