Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/606/3/4fee010095227.JPG

Lite klarlack pÄ huvudbromscylindern. Imorrn hoppas jag kunna pilla i fjÀdrar, tÀtningar och annat och sÀtta tillbaks den smile

http://www.gatbilar.se/galleries/930/3/4fee0101a7c70.JPG

Även kopplingscylindern fick fĂ€rg och klarlack. Nu skulle den ju egentligen ha varit silver för original-look, men jag hade ingen silverfĂ€rg för tillfĂ€llet sĂ„ dĂ„ fick det bli antracitgrĂ„ istĂ€llet.

http://www.gatbilar.se/galleries/362/3/4fee0102b1b2b.JPG

Ett paket med lite nya saker damp ner idag. Skulle ju skicka ivÀg kÄpor och fÄ omgjorda för ett bra tag sen, men det vart inte av förrens i förrgÄr av olika anledningar. IgÄr fick jag ett samtal frÄn KG om att dem fÄtt mina köpor och undrade om det var nÄt mer jag behövda vilket resulterade i att packningarna och slavcylinder till kopplingen bestÀlldes. Skönt att ha att göra med en firma dÀr det verkar vara snabba ryck och lite serviceinriktining smile

Att man gör om kÄprna och sÀtter i packboxar beror pÄ att original vevaxeltÀtningar Àr ringar i nÄn form av filtmaterial som gÀrna lÀker olja och som dessutom inte gillar lite högre varvtal.

jocke95 skrev:

gillar projektet extremt mkt big_smile


Tackar smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/467/3/4fef51a759f71.JPG

Dags att pilla tillbaks innehÄllet i kopplingscylindern, men nu med nya tÀtningar.

http://www.gatbilar.se/galleries/480/3/4fef51a64abd6.JPG

Sen vart det att fundera lite och sÀtta tillbaks allt i huvudbromscylinden vilket var en större utmaning.

http://www.gatbilar.se/galleries/326/3/4fef51a53ea42.JPG

Resultatet ser helt ok ut, nu hoppas jag bara att funktionen Àr det ocksÄ smile

http://www.gatbilar.se/galleries/40/3/4fef51a4401e6.JPG

Cylindrarna tillbaks pÄ sina respektive platser.

http://www.gatbilar.se/galleries/287/3/4fef51a3509b8.JPG

Började försöka fÄ loss bulten till remskivan pÄ vevaxeln, men det verkar som om den sitter dÀr den sitter. Kan sluta med att jag lÀr skippa bytet till nya kÄporna tills vidare och ta det senare i samband med att motorn tas ur.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Mkt fint arbete lagt pÄ en fin klassiker smile

TÀnkte pÄ de nya sÀnkfjÀdrarna. De Àr progressiva, den glesare delen fungerar ungefÀr som en hjÀlpfjÀder pÄ skruvcoilovers, den hindrar att den glappar nÀr man lyfter bilen, men trycks lÀtt ihop av bilens vikt. Förutom att det Àven gör att fjÀdern rör sig lÀttare första biten för att sedan bli hÄrdare.

- Bubble trouble volkswagen typ 1"
www.Autodelar.net
www.Dalhems.com
www.Dekaltrim.nu
www.Crazyride.se

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/853/3/50028f5e78537.JPG

Blir en liten sammanfattning av vad som hÀnt senaste veckorna, har blivit lite ryckigt pga jobb oich annat men nu Àr det semester sÄ nu ska vÀl tiden finnas tycker jag. Jag gjorde detta mothÄll för att ha en chans att fÄ loss bulten som hÄller remskivan. Och det funkade, men remskivan vart sned dÄ jag inte tÀnkte hela vÀgen fram... SÄ nu lÀr jag fixa en ny sÄn nÄgonstans. Men jag lÀr ut och rota pÄ lite skrotar i veckan i vilket fall i jakt pÄ delar.

http://www.gatbilar.se/galleries/556/3/50028f5d71113.JPG

SÄ ser original kamdrev ut. Blir inte att byta till stÄldreven nu dÄ man lÀr dra av en hylsa frÄn vevaxeln för att kunna byta. Och grejjer till det har jag inte.

http://www.gatbilar.se/galleries/968/3/50028f5c22490.JPG

Men nya frontkÄpan med packbox hamnade pÄ plats till slut. Fick ju göra om packningen till den för att kunna montera eftersom packningen hamnade i klÀm. Men till slut sÄ satt den dÀr den skulle.

http://www.gatbilar.se/galleries/253/3/50028f59f3b28.JPG

Det snudd pÄ obligatoriska simons 2"-systemet trillade in tillsammans med en del andra grejjer under veckan.

http://www.gatbilar.se/galleries/71/3/50028f5b1c390.JPG

Kylaren har snyggats till lite som hastigast och försetts med korrekt dekal.

http://www.gatbilar.se/galleries/659/3/50028f69c2a68.JPG

Bromsok och ledningar har monterats pÄ förarsidan ocksÄ. Nu Àr det vild jagkt i garaget efter fördelningsblocket till bromsledningarna som har försvunnit. MÄste fÄ tag i det för att kunna dra klart bromsledningarna och jag vill inte behöva leta pÄ ett nytt.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/507/3/50047cf476f72.JPG

Idag har det varit lite allmÀnt smÄpyssel. Slavcylindern till kopplingen med tillhörnade ledningar har monterats, det har mÄlats diverse stort och smÄtt. Dessutom har jag stÀdat lite, hittat fördelningsblocket jag trodde var försvunnet och sÄ har jag fortsatt sidoprojektet att tvÀtta och vaxa vinterfÀlgarna till S60'n.

http://www.gatbilar.se/galleries/886/3/50047cf366912.JPG

Börjat dra bromsrören nu, lÀr dock fÄ ett tillverkat imorgon som jag trott att jag köpt, men tydligen inte. SÄ imorgon kan det dessutom kanske bli dags att ge sig pÄ det lÄnga röret som gÄr under bilen och mot bakaxeln.

Dagens tips #1: NÀr man böjer bromsrör sÄ anvÀnd en hylsa i lagom storlek eller en sprayburk som mothÄll för att fÄ snygga böjar.

http://www.gatbilar.se/galleries/4/3/50047cf595289.JPG

Dagens tips #2: Enkel anordning för att lufta bromsar och annat byggs enkelt med en lagom lÄng bit genomskinlig slang, en liten lÀskflaska och 2 buntband. Efter att man gjort hÄl i korken och satt den mellan buntbanden som bilden visar sÄ Àr det bara att skruva pÄ korken, sÀtta fast andra Ànden pÄ luftningsnippeln och öppna den. Flaskan lÀr dock sÀttas fast / stÀllas högre upp Àn bromsvÀtskebehÄllaren för att det ska funka som det Àr tÀnkt.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

HÀr har det hÀnt saker, ser fortsatt bra ut... =P
Är lite sugen pĂ„ att bygga pĂ„ nĂ„got Ă€ldre... Hmmmm

Rille K
Kolla gÀrna in min hemsida, www.rille-k.se..
DĂ€r finns lite historia, bilder pĂ„ tidigare bilar, lĂ€nkar till alla sponsorer m,m..   

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/943/3/5005ad2bbf1e7.JPG

Donat vidare med bromsledningar idag och börjat dra det lÄnga röret till reduceringsventilen bak. LÀr fÄ ett rör mellan dem och bromsslangen som gÄr till bakaxeln tillverkat, helst imorgon. Sen har det varit en del pyssel runt omkring som en tur till tippen med skrÀp, rullat fram bilen och stÀdat under och en del annat som behövt fixas och anskaffas.

http://www.gatbilar.se/galleries/483/3/5005ad2aa9082.JPG

VÀnster bromtrumma avplockad. Ska ta av den andra imorgon. Ska byta handbromsvajrar, belÀgg, monteringsdetaljer och hjulcylindrarna och sÄ ska sköldarna sÄklart fÄ en uppsnyggning.

http://www.gatbilar.se/galleries/104/3/5005ad297ec90.JPG

Trummorna ska ju egentligen vara svarta. Men nu fick dem bli silver eftersom oken Àr silver sÄ det hÀnger ihop lite bÀttre. TÀnkte mÄla dem röda först, men skippade den iden.

rilleK skrev:

HÀr har det hÀnt saker, ser fortsatt bra ut... =P
Är lite sugen pĂ„ att bygga pĂ„ nĂ„got Ă€ldre... Hmmmm

Ja, man lÀr ju kÀmpa pÄ nu om det ska bli nÄ Äka innan semestern Àr slut smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Inga bilder idag. Har mest bökat runt under bilen och svurit ve och förbannelse, men Àven lyckars dra bromsledningarna fram till bakaxeln. SÄ nu Àr det bara 2 rör kvar att dra, men dem lÀr vÀnta till jag Àr klar med bytet av delar i bromtrummorna. LÀr rota fram muttersmacken om jag ska kunna fÄ loss den andra trumman, men det kan bli gjort imorgon kanske.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/180/3/501eb0079c30c.JPG

Vad gÀller bromsarna har jag kommit ungefÀr sÄhÀr lÄngt. Vart tvÀrnit med ihopmonteringen nÀr den konstaterades att justeringarna för bromsbackarna, grejjen som syns under axeltappen visade sig vara totalt tvÀrstumma. SÄ jag lÀr köpa nya sÄna, men det lÀr dröja ett tag innan dem kommer. Men nÀr dem vÀl kommer + lite andra saker som Àr bestÀllas sÄ kan det nog börja rulla pÄ.

http://www.gatbilar.se/galleries/392/3/501eb00824687.JPG

DÄlig bild, men detta Àr 2 stycken byglar som hÄller fast handbromsvajen pÄ baksidan av bromsköldarna bak. Man kan vÀl sammanfatta det med att den ena Àr nytillverkad och den andra passar... Dem nytillverkade jag köpte gÄr at fÄ dit med modifiering. SÄ det vart att borsta av dem gamla och mÄla dem istÀllet, det gick fortare.

http://www.gatbilar.se/galleries/24/3/501eb008a6d10.JPG

Efter en del funderingar sÄ fÄr nog elflÀkten hamna pÄ framsidan av kylaren.

http://www.gatbilar.se/galleries/744/3/501eaf3401c63.JPG

Och nÀr det vart stopp i jobbet med bromsarna sÄ vart det att göra annat, som till exempel att snygga till luftburken lite som hastigast.

http://www.gatbilar.se/galleries/971/3/501eaf336538e.JPG

Vilket ju gjorde att förgasaren ser oacceptabelt smutsig ut, vilket hÄller pÄ att ÄtgÀrdas.

http://www.gatbilar.se/galleries/478/3/501eaf32bca29.JPG

Passade pĂ„ att ta bort sista biten av mtorvĂ€rmaren som satt i blocket och slog i en ny frostplugg innan grenröret sattes tillbaks. Även flĂ€kt och kylare har hittat tillbaks.

http://www.gatbilar.se/galleries/706/3/501eaf321f41a.JPG

Biten av övre rattstÄngen som syns i motorrummet snyggades till.

http://www.gatbilar.se/galleries/818/3/501eaf316dd10.JPG

Finns sÄkert folk som tycker att man Àr galen som borstar bult och mutter sÄ att dem ser bra och och mÄlar brickorna som ska anvÀndas till hardy'n pÄ rattstÄngen, men det va ju inget bra pÄ tv sÄ... big_smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/315/3/502135512bd33.JPG

Förgasaren har fÄtt 2 omgÄngar av den den klassiska "ugnsrengöring och svinto-kuren" och ser numer klart presentabel ut. VÀntar pÄ ett par saker som bestÀlldes idag, men hoppas kunan Äka till garaget imorgon och dona lite med tÀndning bland annat.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

261

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Det var ett tag sedan jag kikade pÄ ditt projekt. Det ser riktigt bra ut! MÄste kÀnnas rÀtt gott att kunna börja med Ätermonteringen.

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Mjo, det kÀnns bra. Grejjen Àr ju bara att eftersom jag ligger lÄngt efter min tidsplan sÄ Àr det snart dags att delvis riva den igen...

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/794/3/502420ea7a4af.JPG

Har gjort om fördelaren för brytarlösa tÀndningen och har tillverkat en plÄt till styrmodulen som kommer att sitta dold bakom instrumentpanelen.

http://www.gatbilar.se/galleries/173/3/502420e9e0604.JPG

Fick paketet med sista delarna till bakbromsarna och packningen mellan förgasare och insug. Fick modifiera förgasaren lite innan Ätermontering. BulthÄlen var för trÄnga av okÀnd anledning, men borrade upp dem 0,5mm och sen gick det mycket lÀttare att fÄ dit den. NÀr förgasaren skulle bort frÄn insuget sÄ fick jag hÄlla pÄ och vÀrma och dona pga att den nöp pÄ bultarna.

http://www.gatbilar.se/galleries/852/3/502420e94b3f5.JPG

Börjar likna en motor igen, allt inkopplat sÄ nÀr som pÄ vacuumslangen frÄn förgasaren till fördelaren. Börjar bli dags att hÄlla i vatten och hÀnga upp avgassysmet och starta.

http://www.gatbilar.se/galleries/248/3/502420e894585.JPG

Skulle ta ur stiften, och speciellt ettans stift satt som attan och ett halvt varv till. Fast nÀr jag vÀl fick loss det sÄ insÄg att det kanske inte var sÄ konstigt att det satt sÄ hÄrt... M4-anslutning pÄ stiften och grön bosch logotyp tyder pÄ att stiften suttit dÀr lÀnge, vÀldigt lÀnge.

Sen var det ju det dĂ€r med baksromsarna. Skulle ju tag tag i dem och göra det sista för att fĂ„ ihop dem idag var det ju tĂ€nkt. Men icke... Återigen sĂ„ var omstĂ€ndigheterna emot mig. Det ingick naturligtvis inga nya muttrar till bromsjusteringarna, vilket inte hade gjort nĂ„got om jag hade upptĂ€ckt det ett par timmar tidigare. För det Ă€r ju naturligtvis tum-gĂ€nga och nĂ€r jag upptĂ€ckte det fanns det inte tid att Ă„ka till det enda stĂ€lle i nĂ€rheten jag vet som har ett sĂ„nt sortiment. SĂ„ jag fĂ„r se till att försöka anskaffa muttrar imorgon och sen försöka igen.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/303/3/50293b3a8ecf8.JPG

Har satt uihop bakbromsarna igen... nÀstan. Jag har fumlat bort 2 smÄ men viktiga detaljer: en fjÀder och en bricka *suck* I övrigt sÄ sitter bromssystemet ihop nu, alla rör Àr dragna och sitter pÄ plats och jag har fyllt i vÀtska och luftat. Hade jag jhaft dem 2 delarna jag fumla bort hade jag kunnat dra fast bromstrumman pÄ förarsidan ocksÄ och börjat justera in bromsbackarna. Vet inte riktuigt hur jag ska lösa det dÀr nu, men hÄller pÄ och jagar delar för fullt.

http://www.gatbilar.se/galleries/523/3/50293b39e5acd.JPG

NÀr arbetet med bromsarna stannade upp sÄ tog jag ta i lite inredning istÀllet. Gjorde ren all galon(?) innan jag satte tillbaks delarna och jisses... Det syntes pÄ trasorna att bilen dels stÄtt lÀnge och delas sÄ var det en massa gammal smuts frÄn tiden innan jag köpte bilen som följde med. Ska göra klar monteringen av tÀndboxen och lite annat smÄpul med kablage, sen Àr det dags att sÀtta tillbaks instrumentpanelen. Ska dock bytaöverdel pÄ den mot en som inte spruckit.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Har inte hÀnt ett dugg egentligen. Har jobbat, har slut pÄ pengar, har rivit ner en 850 i smÄbitar som ska donera delar till nÄgra andra bilar och snyggat till i garaget. I donatorn satt ju ett slutsteg, förvisso gammalt, men om det bara funkar och kan kombineras med ett par billiga 6*9'or sÄ fÄr det duga.

Dock ser jag en möjlighet att komma undan lite billigt: PÄ 850 Turbon jag köpt som reservdelsbil sÄ sitter det ju original 16" fÀlgar:

http://www.gatbilar.se/galleries/934/3/504ccde5ec1e9.JPG

Och att köpa spacers sÄ att dem passar pÄ amazonen kostar vÀl inklusive frakt runt 2500:- vilket kan jÀmföras mot att som jag tidigare tÀnkt köpa nya 5,5" fÀlgar + dÀck vilket landar pÄ i runda slÀngar 7000:- monterat och klart.

Vad anser folket?

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Det kommer nog bli bra med dem fÀlgarna smile

Sponsorer: PlÄnboken, Mamma & Pappa

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

...nÄgra mÄnader senare Àr det dags för en uppdatering.

Har inte haft tid eller möjlighet att göra nÄgot pÄ lÀnge, jag har jobbat, jag har varit pank, det har varit jul och 14 andra saker. Men nu sÄ ska det vÀl börja hÀnda lite igen. Min plan för vintern Àr totalt reviderad och nu handlar allt om att fÄ den i kördugligt skick till sommaren. Fin-liret skjuts pÄ framtiden.

http://www.gatbilar.se/galleries/404/3/510581f15438a.JPG

I mellandagarna sÄ bestÀllde jag i alla fall lite nya grejjer. Overdrivespak, tÀtning mellan torped och rattstÄng, samt en ledning mellan kopplingscylindrarna. Mitt försök att renovera huvudkopplingscylindern gick snett och jag gav upp och köpte en nytillverkad som installerades och nu ska kopplingen fungera igen.

http://www.gatbilar.se/galleries/460/3/510581f262854.JPG

Slog ju Àven till och köpte nytillverkade 5,5"-fÀlgar. Vart dock en liten besvikelse...

http://www.gatbilar.se/galleries/308/3/510581f1da414.JPG

..dÄ lacken bitvis lÀmnade en del att önska. Har varit i kontakt med företaget som sÄlde dem och dem skulel ta kostnaden för omlackering, men pengarna har inte dykt upp Àn.

http://www.gatbilar.se/galleries/63/3/510581f41dd67.JPG

Det som Àr dagsfÀrskt Àr att vÀxellÄdsbalken togs ner för att byta vÀxellÄdskudde. Men balken + fÀstet sÄg ju trÄkiga ut...

http://www.gatbilar.se/galleries/618/3/510581f384839.JPG

...sÄ det vart att slipa bort all smuts och gammal fÀrg...

http://www.gatbilar.se/galleries/940/3/510581f2eb69b.JPG

..och lÀgga pÄ hammarlack. För övrigt har bakaxelns kÄpa varit loss och fÄtt en ny packning och sÄ har den fÄtt lite ny fÀrg. Axeln har fyllts upp med ny olja. HastighetsmÀtarvajern har satts tillbaks. Och ungefÀr dÀr Àr jag nu.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: MarlboromanÂŽs Volvo Amazon

Det tar sig smile Àr övertygad om nÀr allt Àr klart kommer det ser grymt snyggt ut överallt smile

Sponsorer
MDS 
Guttes custom & flock
Pioneer
Sportstolen.se.