226

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Läst ikapp lite nu. Det ser vekligen seriöst och bra ut!

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/281/3/4fb698427a8cc.JPG

Bara att brottas vidare mot bakaxeln idag, men till slut så satt den på plats och för första gången på länge så står den nu på bakhjulen igen. Nu känns den lite stadigare i bakänden. Har dock inte tänkt på om den vart nå speciellt mycket lägre.

http://www.gatbilar.se/galleries/518/3/4fb69841a8175.JPG

Nere på alla 4 igen - fast bara en stund... Sen var det dags att hissa upp framänden och börja där...

http://www.gatbilar.se/galleries/670/3/4fb6984089b96.JPG

Plockat loss kränghämmare och stötdämpare fram. Råkade tyvärr såga sönder ena stötdämparfästet lite av misstag. Har dock svetsat lite på det och ska gå att använda igen. Men lär låna farsans mutterspräckare för att kunna få loss diverse muttrar för att kunna byta fjädrar och leder fram. Saknar dessutom 8st muttrar. Ständigt denna brist på småsaker. Bara att köpa muttrar..? Nej, det här är en gammal bil och då är det ju tumstorlekar... Lär försöka få så mycket som möjligt gjort närmaste tiden + att när lönen kommer så lär det handlas en massa grejjer.

Brinka skrev:

Hjärnsläpp är granne med kaos.. Skönt att du löste det! smile

Snabbt gjort att göra missar ibland, men har lite svårt att fatta varför jag inte reagerade innan... big_smile

MrH skrev:

Läst ikapp lite nu. Det ser vekligen seriöst och bra ut!

Tackar smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/668/3/4fb796ca65cfe.JPG

Idag var det dags att ge sig på framvagnen och plocka bort a-armarna. Inte så svårt egentligen, men lite tidskrävande pga en del muttrar som var tvugna att spräckas. Dessutom vart det bara halvdag i garaget pga planer för kvällen.

http://www.gatbilar.se/galleries/712/3/4fb796cc6f0fc.JPG

Efter att ha fått loss ena fjädern så var det bara att konstatera att längden på den och en ny sänkfjäder inte skiljde sig mycket alls. Frå väl se efter montering och när fjädrarna satt sig hur resultatet vart.

http://www.gatbilar.se/galleries/183/3/4fb796c961853.JPG

Skicket på bussningarna fram är som väntat ungefär samma som bak... big_smile

http://www.gatbilar.se/galleries/98/3/4fb796c841651.JPG

Kulleden på undre armen började läka fett direkt under demonteringen och känslan i den när man rörde på den sa att det var dags för en ny.

http://www.gatbilar.se/galleries/711/3/4fb796cb68b90.JPG

Övre armen samt lite rostiga delar den suttit fast med. Men allt sånt ska ju bytas ut. Lär ta andra sidan så fort som möjligt så jag kan köra iväg dt som ska blästras i början på veckan så jag med lite flyt kan få på färg och sätta tillbaks allt till kommande helg. I den vevan ska även bromsokmonteras och bromsrör och slangar bytas ut.

http://www.gatbilar.se/galleries/147/3/4fb796c6c033f.JPG

Axeln till övre a-armen sett från motorrummet. Ser ut att vara i ok skick.Får kika närmare på dem till vintern. Finns att köpa nya, men är dyra + att mellan axlarna och framvagnsbalken som sitter schimsen man ställer cambern med. Och även det blir något att ta tag i framöver. Lär vara få verkstäder som har dessa schims på hyllan nu, emn man kan ju få det uppmätt i alla fall.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Skippar bilderna idag då det inte hänt nåt speciellt annorlunda är förra uppdateringen. Gjort samma sak men på andra sidan. Skillnaden var att på förarsidan så satt allt fast mycket hårdare. Fick ge på undre kulleden med stor-fan innan den släppte och jag fick loss fjädern. Har dessutom börjat rensa de undre armarna från leder och annat som lär bort. Lär se till att bli klar med det imorgon, helst tidigt på dagen dessutom så jag hinner iväg med lådan med grejjer till blästring imorgon.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/432/3/4fba7b80b1247.JPG

Passade på att sopa rent undre framänden idag - och en nackdel med att hålla med gamla bilar är att det är inte bara lite saker man skruvar loss, det rasar bort en hel del rostflagor och annat crap med...

http://www.gatbilar.se/galleries/121/3/4fba7b7fc1b58.JPG

Till slut så var armarna rensade från leder och bussningar och avborstade för att kunna se lite hur läget var med saker och ting. Imorgon ska allt som ligger i lådan + kränghämmaren lämnas på blästring, sen får vi se efter det om något lär bytas ut, men det hoppas jag inte. Beställde en liten låda med diverse bultar och muttrar bland annat igår. Bara småsaker, men det vart 500.- nånting i vilket fall... Och snart är det lön och då lär pengarna rulla igen om man ska kunna få nån rull på bilen. Men nu börjar man ju åtminståne se ett slut och förhoppningen om att hinna få ut den till semestern känns inte orealistiska smile

Såg tidigare under dagen att ytterligare en milstolpe passerats - 30.000 visningar smile Kul att se att folket verkar följa vad som händer även fast säsongen börjat och man spenderar mindre tid vid tangentbordet smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/703/3/4fbe6a0e2cd51.JPG

Varit och hämtat ut grejjerna från blästringen idag smile

http://www.gatbilar.se/galleries/245/3/4fbe6a0d22ec8.JPG

Sen var det bara att börja måla alla grejjer.

http://www.gatbilar.se/galleries/647/3/4fbe6a0c190ca.JPG

Dem bitarna som är omålade är på hylsorna till bussningarna. Dessa ska tas bort innan nya bussningarna kommer på plats och fick tjäna som maskering nu bara. Förhoppningsvis dyker det upp ett ytterligare paket med saker imorgon, annars blir det inte mycket gjort med framvagnen på några dagar. Fick dessutom bra mycket bättre lön än väntat så nu ska jag kunna köpa en del saker jag trott jag skulle behöva vänta med.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Kul o se att de händer grejer igen Tommy! smile

Min projekttråd http://www.gatbilar.se/forum/viewtopic.php?id=10734
Sammarbetspartners 2012 :
UppsalaBilradio
ScStyling
Wickedpaint

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Fortsätter i samma fina spår med renoveringen... Nice... tongue

Rille K
Kolla gärna in min hemsida, www.rille-k.se..
Där finns lite historia, bilder på tidigare bilar, länkar till alla sponsorer m,m..   

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Det är skönt att vara igång igen, men samtidigt så känns det lite stressigt nu för att hinna ut innan sommaren är slut. Inte oväntat men ändå en besvikelse var ju att ett paket med saker jag behöver inte hann fram innan helgen. Men jag får väl roa mig med att byta bromsar på S60'n och göra den klar för besiktning istället.

Ska sätta mig och fundera lite ikväll vad jag behöver beställa nu för att komma vidare. Håller på och gör en lista på det, sen är det dags att rota runt och kolla vad kan beställa från vilket ställe. Sen lär man ju fundera på vad som kan vänta tills i vinter eller rent utav nästa år. Varför nästa år..? Mja, det behöver vi inte gå in på nu... *visslar oskyldigt*

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/476/3/4fc28e133dd50.JPG

Pressat i nya bussningarna i undre bärarmarna fram. Skulle vara skönt med en riktig press i garaget, men med lite uppfinningsrikedom och rätt skrot i garaget så klara man sig rätt bra ändå smile

http://www.gatbilar.se/galleries/268/3/4fc28e108b311.JPG

Pga en del ställen där det vart tunt med färg så fick alla delar ytterligare ett lager nu.

http://www.gatbilar.se/galleries/39/3/4fc28e117c8c6.JPG

Passade på att köpa nya undre gnomslagsgummin idag. Det till höger är ett original och det andra är köpt på biltema. Originalrenoverarna må fnysa, men det skiljer 100:- styck.... big_smile Hoppas att sista paketet med delar jag beställde dyker upp imorgon så jag till slut kan börja sätta ihop framvagnen.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/668/3/4fc65cb826331.JPG

Satte ihop undre länkarmarna idag med det som kan sättas dit innan dem monteras. Fick ju paketet jag vänta på, men det saknas en #%&½"#¤?%)=&?½"# bricka sad Lär undersöka om det blivit en miss i packningen eller om jag fick dem 3 sista dem hade.

http://www.gatbilar.se/galleries/321/3/4fc65cb737170.JPG

Irritationen över den sqaknade brickan späddes sedan på när krämporna till bussningarna i övre bärarmen inte passade...

http://www.gatbilar.se/galleries/343/3/4fc65cb62823b.JPG

...förrens lite övertalning och formförändring.

http://www.gatbilar.se/galleries/425/3/4fc65cb52fc65.JPG

Båda bärarmarna på plats på förarsidan, så nu är det väg åt rätt håll smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/446/3/4fca59a26673c.JPG

Vart ett litet ryck med framvagnen idag igen. Hängde upp navet.

http://www.gatbilar.se/galleries/440/3/4fca59a354594.JPG

Bulten till undre kulleden snurrade så det inte gick att dra åt muttern. Men efter att ha sågat upp ett kors på toppen så gick det fin-fint att hålla emot med en stjärnmejsel medans jag drog åt smile

http://www.gatbilar.se/galleries/349/3/4fca59a1732f9.JPG

Stötdämpare klar för montering.

http://www.gatbilar.se/galleries/200/3/4fca599fe8258.JPG

Fjädern och det andramonterat smile Styrled och kränghämmare kvar att skruva fast så är denna sida klar smile För er som undrar så finns tanken om att snygga till naven och framvagnsbalken, men det får bli i vinter i fas 2 av renoveringen.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

238

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Det är ett imponerande arbete du lägger ner. Det här kommer att bli kalasbra när du är klar.

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Ptja, morfar sålde ju denna till mig för att jag skulle lära mig. Och gör man det inte ordentligt så lär man sig ju inget nytt wink

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/61/3/4fcdd2c3bbbcf.JPG

Hittade stålkamdrev på tradera som hämtades idag smile Dessa är snudd på odödliga och tål långt mycket mer än original. Originaldreven har ju nackdelen av att vara i nåt pressat fibermaterial som gärna går sönder. Det är inte helt ovanligt att centrumet på det stora drevet vrids loss från resten varvid alla ventilrörelser upphör omedelbart.

http://www.gatbilar.se/galleries/475/3/4fcdd2c2a793c.JPG

Dessutom så damp det ner renoveringssatser till kopplingscylinder och huvudbromscylinder och lite annat småplock.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

alltid skönt att ha hållbara saker smile

Sponsorer: Plånboken, Mamma & Pappa

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Jo, tillförlitlighet är inte dumt smile

Beställt mattor och ett par småsaker nu ikväll. Bölrjar ju bli dags att plocka tillbaks inredning och så nu smile Dessutom ska det kansek rerdan imorgon handlas högtalare så jag kan dra kablarna undre mattorna. Dessutom så ska jag imorgon skicka iväg en bröstkåpa och dess bakre motsvarighet på modifiering för att det ska gå att använda packbox i dem. Ocriginal så är ju vevaxeltätningarna i ett filtmaterial som varken åldras bra eller tätar speciellt bra.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/232/3/4fd0f2917ad51.JPG

Satte dit fjädern och båda styrstagen idag, kränghämmaren lär jag anpassa bussningarna lite innan jag kan sätta upp, men sen är framvagnen klar smile

http://www.gatbilar.se/galleries/357/3/4fd0f2902811f.JPG

Var ju lite orolig då längden på sänkfjädrarna fram inte skiljde sig nämnväst från fjädrarna som satt på innan.

http://www.gatbilar.se/galleries/720/3/4fd0f28eef6b4.JPG

Men det vart bra när den väl kom ner på marken. Och så här ser det ut nu, jämfört mot innan.

http://www.gatbilar.se/galleries/518/3/4fb69841a8175.JPG

Inte samma vinkel riktigt, men det syns ju att den blivit bra mycket lägre sen denna bild togs smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Var ett tag sen jag läste här men har hänt en hel del smile riktigt skoj!

Samarbetspartners 2012:

www.carcraft.se Sportbils Specialisten
www.Scstyling.com Styling på nätet.
www.Styling4u.se  Kvalitets styling
www.Dekaltrim.nu Dekaler för alla ändamål.
www.Dekal-Dekor.se

http://www.gatbilar.se/forum/viewtopic.php?id=10947

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/286/3/4fd8cf677e030.JPG

Idag damp ett efterlängtat paket ner smile Här är det ny isolering och torpedklädsel.

http://www.gatbilar.se/galleries/914/3/4fd8cf65e07c1.JPG

Och till slut vart det nya golvmattor. Skulle ha haft gummimattor för att vara original, men dem är bra mycket dyrare, och det är ju snyggare med textil smile

http://www.gatbilar.se/galleries/764/3/4fd8cf64d1973.JPG

Kastade in några av mattorna bara som hastigast, men det ser ju ut att kunna bli bra smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

tongue  Snyggt blir det....

Rille K
Kolla gärna in min hemsida, www.rille-k.se..
Där finns lite historia, bilder på tidigare bilar, länkar till alla sponsorer m,m..   

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Ja, det komemr nog bli bra.

Nytt tändsystem är på ingång, borde duka upp i början av nästa vecka. Blir ett Lumenition med msd tändspole smile

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

Vart bara ett kort ryck idag. Hann bara med att hänga upp kränghämmaren då det inte var riktigt så enkeklt som jag trodde. Dels så lär man ju måtta in så att den sitter i mitten, och dels så passade ju varken bussningarna som håller den mot ramen eller muttrarna som ska hålla ska trycka ihop bussningarna och det på kränghämmarstagen. Hoppas att närmast dgarna blir mer produktiva istället.

Ibland blir jag bara mörkrädd över hur firmor som säljer delar till oss bilintresserade håller på. Det verkar som om man måste acceptera att saker inte riktigt passar, att man inte får allt man beställt eller att man får fel grejjer. Trodde jag skulle slippa sånt när jag gav mig på gamla bilar och skippade allt vad kjolpaket och sånt heter, men icke...

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

http://www.gatbilar.se/galleries/843/3/4fe6d6b32948e.JPG

Ok, dags för en sammanfattning av senaste veckan. Fick hem nya tändningen som ska monteras snart. Började riva broms och kopplingscylindrarna. Fick avbryta arbtet 2 gånger under den dagen för att växelvis jaga och bli jagad av 2 gigantiska humlor. Medans ni andra har hundvalpar och snälla djur i era garage så har jag bara råkat ut för humlor, spindlar och råttor... Sen vart jag ju sjuk så långledigheten jag hade tänkt viga åt amazonen vart totalt förstörd.

http://www.gatbilar.se/galleries/646/3/4fe6d6b45d109.JPG

Med huvudcylindrarna borta så vart det ju klart att det var lika bra att passa på att lägga på lite färg.

http://www.gatbilar.se/galleries/169/3/4fecba1b2fd2e.JPG

Huvudbromscylindern får lite ny färg. Kopplingscylindern ska förhoppningsvis få sig lite färg imorgon.

http://www.gatbilar.se/galleries/12/3/4fecba1a57d5d.JPG

Monterat höger bromsok nu när jag fått tag i rätt bultar till oken. Lite osäker på varför man dragit bromsledningarna på detta vis istället för att låta slangen gå direkt till oket..?

http://www.gatbilar.se/galleries/824/3/4fecba195a97d.JPG

Lagt på grund i fronten och vid huvudcylindrarna. Börjar bli dags att dra fast skärmar och allt sånt slutgiltigt nu. Väntar på lite småsaker, bland annat stag som "behövs" till det + att jag måste köpa ett slipsift innan slutgiltig inpassning och montering.

Tommy Widmark
Holset - Breathing Life Into Machines

Sv: Marlboroman´s Volvo Amazon

gillar projektet extremt mkt big_smile